Cookie- og Privatlivspolitik

Eddie the Eagle

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en gennemgående humoristisk og til tider lettere dramatisk stemning. I enkelte scener forekommer voldsomheder, bl.a. slås en person ned på et værtshus. Der er en del scener, hvor skihoppere falder under springet. Da det voldsomme imidlertid ikke er udpenslet og ingen personer kommer alvorligt til skade, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
31.03.2016
| |
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Eddie the Eagle
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Feel good-filmen 'Eddie the Eagle' handler om den unge brite Eddie Edwards, hvis største ønske altid har været at deltage i De Olympiske Lege.

Gang på gang får den klodsede Eddie at vide, at han ikke er OL-materiale, men den unge mand giver ikke op, og efter mange ihærdige forsøg og utallige fiaskoer med andre sportsgrene retter han sit fokus på at komme med til Vinter-OL. Med en dedikeret alt-eller-intet tilgang kaster den smånaive drømmer sig nu ud i skisportens absolut farligste disciplin: skihop.

Året er 1988, da Eddie pakker sin rygsæk og uden en større strategi rejser til Tyskland for at træne ved en legendarisk skilejr. Her møder han den gnavne, alkoholiserede eks-skihopper, Bronson Peary, som imod al fornuft ender med at træne Eddie op til OL i Calgary.

'Eddie the Eagle' er en komedie, der bygger på den sande historie om den mest berømte skihopper i britisk sportshistorie.

I titelrollen som originalen ses Taron Egerton, der fik sin filmdebut i Kingsman: The Secret Service. Superstjernen Hugh Jackman spiller den utraditionelle træner, der falder for sin elevs ukuelige vilje og unikke tilgang til modstand. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (138 votes)
4.6
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Drømmen er simpelthen så tosset og umulig, at feel good-momenterne får en bedre og bedre klang, efterhånden som vi nærmer os klimaks, og man skulle være en sur sortseer eller en svært bedrevidende intellektuel, hvis man ikke føler for filmen." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "'Eddie the Eagle' er en magisk og samtidig jordnær sportsfilm med hjertet på det helt rette sted." (Henning Høeg)

 • Filmland P1

  "Efterhånden kan vi konkludere, at den hurtigste vej til 15 minutters berømmelse på film er at ligne en megabåtnakke, men alligevel besidde et vist talent, bare en smule, nok til at overraske de fleste." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "Vi fornemmer aldrig en psykologisk dybde i den trods, som så hård en skæbne har kondenseret bag de duggede hinkesten." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Rødhåret og bebrillet, og ikke den fødte sportsmand - men med en kampgejst og vilje som ikke er til at tøjle. Smukt spillet af Taron Egerton.

Filmen var præcist som jeg havde forventet, hverken mere eller mindre.

Historien kender man jo i forvejen, og den er god i sig selv - og så var det egentlig bare at fylde på med den nødvendige modgang og modstand.

Men en fin feel-good film, med ægte engelsk humor er aldrig at foragte. Og det er præcist det man får.

Og selv om man ved hvordan det hele ender, så er man med Eddie hele vejen - og deler suset med ham og håber det bedste.

Forståeligt at englænderne og resten af verden elskede ham for han gigantiske mod - og hyldede ham som en sand Ol-mester.

Godt lavet

7/10

Lars Michael

En dejlig film , nok ikke den beste film i år men godt fortalt om en ung mand som kæmper om at blive til noget , se den stadig fordi den kan faktisk godt ramme en hårdt .

Lasseuser/307663

En fantastisk positiv overraskelse. Havde ikke de store forventninger til filmen på forhånd.

Filmen kan ét eller andet helt særligt og er både sjov og rørende på samme tid. Den giver en troen på det umulige og inspirerer i høj grad.

SE DEN!!!!

Gustav

Jeg tog ind og så filmen ret spontant, men må sige at jeg ikke fortrød et eneste sekund.

Den var både morsom, spænende, hjertevarmende og alle pengene værd!
Så hvis du har lyst til at se en super hyggelig film uden du behøver at holde tungen lige i munden for ikke at gå glip at et vigtigt plotpoint, så er den her film helt sikkert anbefalelsesværdig.

JB69user/72434

Svingede lidt mellem 4 og 5 stjerner, for jeg syntes måske handlingen var lidt tynd i forhold til som jeg huske Ørnen Eddie. Som jeg husker ham så udtalte han dengang at han altid var dødsens ræd, når han stod øverst klar til at hoppe, og det syntes jeg ikke rigtig fremgik af filmen. Endte dog alligevel på 5 stjerner - for kunne bare ikke blive i andet end godt humør af se den..

KY

Jeg så denne film gratis i Cinemaxx tilbudt af Fox Danmark, hvilket var en fornøjelse.
Om filmen kan jeg sige, at det er en morsom feel-good film om underdoggen Eddie. Jeg elsker retroviben med 80'stil og musik. Hvis du føler dig nede i kulkælderen er det her lige filmen til dig.
Kan varmt anbefales som hyggefilm.

Tanjasl

Man skal gøre sig selv den tjeneste at tage ind og se Eddie the Eagle. Dette er ikke endnu en superhelte film men det tilgengæld en film om en mand der har sat sig et mål og forsøger at opfylde dette med de midler han nu har til rådighed. Det er en hjertevarm og humoristisk film der har min varmeste anbefaling.

Maria

Jeg er lige kommet hjem fra en særvisning af filmen, nogle dage før premieren og det var virkelig en skøn og varm fornøjelse!

"Eddie the Eagle" er virkelig bare en fantastisk "feel-good" film der går lige i følelserne. Man fatter hurtigt sympati for Eddie og hans kamp for at blive en olymisk deltager til Vinter OL.

Taron spiller fantastisk - jeg blev helt fortryllet af hans ansigtmimik og de åndssvage 80'er briller han render rundt med i filmen. Den dreng (det må jeg godt sige, jeg er 1,5 år ældre end ham haha) skal nok blive til noget stort! Han var super i "Kingsman" og jeg glæder mig til at følge hans karriere fremover.

Tag endelig ind og se "Eddie the Eagle" hvis du gerne vil have en sjov og rar biografoplevelse - jeg smilede og grinede hele vejen igennem.

Lene

Jeg husker kun en´deltager fra OL, igennem alle årene. Eddie the Eagle var kult, en helt i vores øjne..så selvfølgelig skulle jeg se filmen.
En skøn film med den helt rette person i hovedrollen.
Der er grin og befriende latter, gys og et par tårer i øjenkrogen.
En film der kan anbefales på det varmeste.

Anzu

Jeg havde egentlig ingen forventninger til "Eddie the Eagle". kender intet til historien og tænkte at Taron Egerton virkede lidt forkert i rollen som den her kejtede og klodsede person, efter at jeg havde set ham i Kingsman.

aldrig har jeg taget mere fejl.

han var fantastisk. den stædighed han viste i rollen og sin stille selvsikkerhed var smittende.

samtidig viste han og Hugh Jackman at de er fantastiske sammen og det er længe siden jeg har grint så meget.

nørj, hvor havde jeg bare ondt i grinemusklerne.

jeg gik fra salen med en utrolig glæde og sejrsfornemmelse og det var fantastisk.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.