Dreyer - Den Danske Tyran

60 min
Kino.dk
(© Kino.dk)
Billede
0.0 / 6
Brugere (0)
0.0 / 6
Medier (0)
Bedøm selv filmen:

Den 12. april 2012 præsenterer Lynch Company, i samarbejde med Dagmar Teatret, verdenspremieren på Stuart Lynchs film-teater forestilling 'Dreyer, Den Danske Tyran' - en hyldest til filminstruktøren der blev stemplet alt fra sadistisk tyran og misforstået geni til en af verdens største filmkunstnere nogensinde.

Den herboende britiske instruktør, Stuart Lynch, spørger hvem denne enigmatiske dansker, Carl Th. Dreyer egentlig er; hvad var hans motivation for hans film, og hvor kom hans kunstneriske passion fra? Forestillingen, der er en blanding af levende sceneoptræden og film, udforsker Dreyers syn på kvinders kamp for frigørelse i en mandsdomineret verden samt hans fascination af det transformerende lys og billedkomposition, som han mesterligt bestred.

Denne forestilling, skabt i et samarbejde med CPH PIX og Nordisk Film, er skræddersyet til at spille i biografer og på filmfestivaler. 'Dreyer, Den Danske Tyran' vil, med live-optræden af stærke danske skuespillere foran film på biograflærredet og med engelske undertekster, tilføje helt nye dimensioner til publikums biografoplevelse.

'Dreyer, Den Danske Tyran' spiller i Dagmar Teatret i København. I denne historiske biograf var Carl Th. Dreyer direktør i 16 år helt frem til sin død i 1968. Det var også på sit kontor i Dagmar Teatret, at han tog imod en meget ung Baard Owe og castede ham til rollen som den unge elsker i sin sidste film 'Gertrud'. Nu, næsten 50 år senere, spiller selvsamme Baard Owe, i en alder af 75 år, rollen som den store danske filmlegende.

Gennem en stor del af sin karriere blev Dreyer opfattet som lidt af en sadist. Hans film portræterede ofte pinte, plagede og endog torturerede kvinder. Når Dreyers film samtidig var så virklighedstro og realistiske som de var, forstærkede det blot myten om ham. Dreyers skuespillere på den anden side, og uden undtagelser iøvrigt, omtalte kun Dreyer som en venlig og respektabel mand. Dette paradoks har fulgt Dreyer helt frem til i dag og det er da også dette paradoks, som har drevet instruktør Stuart Lynch i arbejdet med forestillingen Dreyer. "Jeg vil søge langt ind bag overfladen om myten Dreyer og afvise alle banaliteter og finde den uopdagede og autentiske Dreyer", siger Stuart Lynch.

'Dreyer, Den Danske Tyran' 12. - 28. april 2012 i Dagmar Teatret I København.

Billetter til denne forestilling kan kun købes, ikke reserveres. Købte billetter til forestillingen kan ikke refunderes.

Skuespillere: Baard Owe, Bo Madvig, Charlotte Munck

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: