Django Unchained

Censur 15
24. Jan 2013
166 min
Sony Pictures
Django Unchained
Billede
(© Sony Pictures)
Billede
(© Sony Pictures)
5.5 / 6
Brugere (4)
5.2 / 6
Medier (5)
Bedøm selv filmen:

I Tarantinos western 'Django Unchained' bliver slaven Django (Jamie Foxx) befriet af dusørjægeren Dr. Schultz (Christoph Waltz), der behøver hjælp til at finde nogle berygtede, kriminelle brødre. 

Samtidig bliver han også oplært i dusørjægerens fine fag, som kommer til at vise sig særligt nyttigt. Sydens mest modbydelige plantage- og slaveejer Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) er nemlig i besiddelse af Djangos smukke kone Broomhilda (Kerry Washington). 

Schultz og hans nye lærling infiltrerer derfor plantagen for at befri hustruen, men Candies loyale husslave, Stephen (Samuel L. Jackson), fatter mistanke om redningsforsøget.

Quentin Tarantino prøver med 'Django Unchained' kræfter med westerngenren. Han har igen valgt Christoph Waltz til en prominent rolle efter deres vellykkede samarbejde med 'Inglourious Basterds' i 2009, som var filmen, der bragte den østrigske TV-skuespiller ind i Hollywoods søgelys. 

Tarantino har denne gang fået Leonardo DiCaprio med i sin film, hvilket fører til DiCaprios første reelle skurkerolle. Instruktøren er en berygtet fan af spaghettiwesterns, og titlen på hans eget bud på genren er også tydeligt inspireret af Sergio Corbuccis pragteksemplar, 'Django', fra 1966 med Franco Nero i hovedrollen.

'Django Unchained' blev hædret med to Oscars for Bedste manuskript (Tarantino) og Bedste mandlige birolle (Waltz).

Brugernes anmeldelser

5,5

4 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: