Cookie- og Privatlivspolitik

Drageløberen

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
25.01.2008
| |
2 timer 7 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Kite Runner
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, Særvisning (m/ introduktion)
|

'Drageløberen' er instrueret af Marc Forster - manden bag 'Finding Neverland'.

Amir vokser op i overklassen, hvor Hassan er søn af familiens tjener. Trods deres forskellige baggrunde er de bedste venner og bruger det meste af deres fritid sammen.

Årets store højdepunkt er byens dragekonkurrence, og Amir beslutter sig for, at han dette år vil vinde - koste hvad det koste vil. Men dagen udvikler sig til en katastrofe. Hassan bliver overfaldet og ydmyget – Amir ser det hele, men er paralyseret og kommer ikke Hassan til undsætning.

Den dags hændelse får altødelæggende konsekvenser for deres venskab. Da krigen i Afghanistan intensiveres, må Amir og hans far flygte til USA, men skyldfølelsen vil ikke slippe sit tag i ham.

Da Amir mange år efter får muligheden for at gøre uret god igen, tager han tilbage til Afghanistan – selv om det betyder, at han sætter sit eget liv på spil.

'Drageløberen' er baseret på den internationale bestseller af samme navn.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (71 votes)
4.9
4.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  »Drageløberen« er et dybt humanistisk projekt, der minder os om, at der bag krige og bag al statistik om indvandrere ofte gemmer sig tragiske skæbner og virkelige ansigter. Det er ganske enkelt en gribende fortælling af den slags, der alt for sjældent ses i biograferne, og som ens hjerte græder piblende tårer over. ()

 • BT

  Skæbnefortællingen har en meget stærk emotionel kraft, og filmplakaten kunne være stemplet med 'grædegaranti'. ()

 • Ekstra Bladet

  ... Trods indsigelserne alligevel værd at se for drengenes leg med drager på himlen over Kabul. ()

 • Jyllands-Posten

  ... ”Drageløberen” [er] en både smuk og gribende film. Hvilket selvfølgelig ikke vil komme bag på de millioner af læsere, der allerede har etableret bogens bestsellerstatus. ()

 • Politiken

  ’Drageløberen’ tager ikke selv stilling til den aktuelle besættelse og borgerkrig. Filmen fastholder sit fokus på de individuelle følger af stamme- og klasseskel såvel som personlige svigt under de stedse mere brutale akter af Afghanistans tragedie. Og alt imens zoomer vores bevidsthed ud i globalt fugleperspektiv: Dragen svævede, men nu styrter den ... Så se det dog! ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nanna

Verdens bedste film og bog. Har læst bogen mindst 5 gange.

Lars Michael

Er nød til at sige det her, et stort mesterværk af en film, nej hvor sætter den nogle tanker igang og man kan bare ikke lade være med at holde af filmen.

jacob

Drageløbern var en god sørgelig film fantastisk historie og flot filmet vil klart anbefale at i ser den

S. Rico

Gribende drama om to drenge fra Afghanistan, der skilles som unge pga. uroligheder i landet. Senere mødes de igen (som voksne) under noget andre forhold kan man roligt sige.

Wayne

blevet overført til film. Om venskab og hævn, og ønsket om at gøre alt godt igen. Giver et indblik i hvad der skete i Afghanistan. Meget rørende.

Kian

Vil ik se den igen så god var den heller ikke.
Måske lidt kedelig...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.