Cookie- og Privatlivspolitik

Don't Look Up

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en humoristisk og lettere dramatisk grundstemning. Den indeholder flere dokumentariske scener med gadeuroligheder og kampe samt enkelte scener med ødelæggelser, katastrofestemning og mennesker i panik. Da filmen også indeholder humor og varme, og da ingen hovedfigurer kommer til skade eller lider overlast, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
09.12.2021
| |
2 timer 25 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Don't Look Up
|
Don't Look Up plakat

Komedien 'Don't Look Up' har intet mindre end Jordens undergang på menuen. For da to astronomer opdager en enorm komet med direkte kollisionskurs med vores planet, er det sikkert og vist, at menneskeheden og alt liv på Jorden står overfor total udslettelse.

Derfor går de to forskere Dr. Mindy og Kate Dibiasky nu til de øverste myndigheder for at advare dem om den forestående destruktion. Men end ikke USA's præsident er til at tale til fornuft, da hun har mere øje for sin vælgertilslutning. Så hvad gør de to nu?

Astronomerne lækker den fatale nyhed til pressen, men det er stadig svært at trænge igennem og hermed få gjort noget for at afværge katastrofen.

Hvor mange andre film med Jordens overlevelse i fokus har haft store effekter i spil, så som ArmageddonThe Day After Tomorrow og Greenland, er det langt overvejende den satiriske komik, som hersker i 'Don't Look Up', hvor USA og især landets politikere får med grovfilen.

Filmen, der har manden bag bl.a. The Big Short i instruktørstolen, kan desuden bryste sig af en stjernestærk rollebesætning. Leonardo DiCaprio og Jennifer Lawrence leder an som astronomerne, mens man bl.a. finder Meryl Streep som den selvcentrerede præsident og Cate Blanchett som forførende tv-vært. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (160 votes)
4.2
3.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Adam McKays klimakritiske 'Don’t Look Up' er ligeså underholdende som at blive irettesat af en surmulende 18-årig klimaaktivist." (Kristian Lindberg)

 • Børsen

  "'Don’t look up' har mange momenter af sjove onelinere og alvor midt i grinet – "Ej blot til lyst", som der står i Det Kgl. Teater – i den groteske, men også meget relevante historie, som har mange lighedspunkter med vores (manglende) reaktion på den altomfavnende klimakatastrofe." (Michael Solgaard)

 • Filmland P1

  "Men skidt med at alt ikke fungerer lige godt. Det enestående er dens balance. Vi sidder og griner af, at vi er så dumme, at vi ikke kan se den katastrofe, vi befinder os i. DET er vildt." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "'Don't Look Up' er så skarpt satirisk trukket op, at man ikke ved, om man skal tage sig til hovedet eller slå sig på lårene. Den er vor tids pendant til den forrygende 'Dr. Strangelove', bare med klimaet i centrum frem for den kolde krig." (Søren Vinterberg)

 • Soundvenue

  "Hvor midterstykket tangerer ren snooze-fest, er 'Don't Look Up's begyndelse og slutning således momentvis medrivende, og navnlig de sidste 10 minutter får endelig gåsehuden til at kilde ned ad ryggen – komplet med en tiltrængt komisk rulletekstscene." (Lise Ulrich)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Heidiuser/286235

Irriterende dårlig film…
Få gange jeg lo, nok mere fordi det var så åndsvagt dårligt.

Henriette69

i ordets forstand. Og synes nu heller ikke der er så meget at grine af i nutidens klimadebat. Som jo er dét filmen prøver at illustrere

DLuser/1096950

Jeg syntes faktisk ikke filmen var særlig humoristisk, men derimod på en måde skræmmende realistisk i måden den fremstiller vores verdensorden. JA, pointerne er streget godt og tydelig op, men efter min opfattelse kunne det godt være en sand historie.

Sara

Jeg elsker den her film. Du kan se, hvordan folk reagerer, når sådan noget stort sker. Ligesom de værdsætter mere lignende end deres liv.

Michael

Jeg var okay underholdt.

Michael

Godt underholdt

Wayne

Forfriskende vanvittig - og som andre har fremhævet - ikke alt for langt væk fra en skræmmende virkelighed. For bare et år siden stoppede en helt tegneserieagtig præsident med embedet - og han var milimeter fra at blive genvalgt,

Satiren over verden i almindelighed, og USA i særdeleshed, er rammende - og overdrivelsen er ofte svær at få øje på, så vanvittig er virkeligheden.

Jeg var virkelig godt underholdt hele vejen - nogen vil måske mene at budskabet er spildt, men så længe der er liv er der vel også en slags håb?

På den ene eller anden måde skal mennesket nok få smadret planeten - det er bare et spørgsmål om hvornår?

8/10

Damian

Fantastisk og sjov film! Hvis du kan lide satire, og især hvis du kunne lide serien VEEP eller nyder Saturday Night Live-sketches, så vil du elske denne film.

S. Rico

Et skønt satirisk blik på den vanvittige verden, vi lever i. Filmen er både virklig morsom, og samtidig forstyrrende uhyggelig. For selv om det hele er fremstillet overdrevent og langt ude, så er det faktisk ikke er så langt fra virkligheden endda.

TV medierne i USA er på mange måder totalt fucked up i den måde de præsenterer nyheder og diskuterer aktuelle emner. Så jeg ville egentlig ikke blive specielt overrasket, hvis det i virkligheden var nogenlunde sådan, at nyheden om en truende komet ville blive modtaget.

Det er sjovt at se så mange filmstjerner i modcastede roller. Vi har aldrig set Leonardo eller Jennifer Lawrence på den nørdede måde før. Eller Cate Blanchett og Meryl Streep som så usympatiske bitches. Og især Mark Rylance er uforglemmelig (og uigenkendelig) som en IT-guru med en underlig psykisk diagnose og gudekompleks. Jeg kan næsten ikke komme mig over, at han også kan spille sådan.

Husk at se både mid credit scenen og post credit scenen. Det giver lige det ekstra kryderi til at man sidder tilbage med en fed filmoplevelse. 4½ stjerner.

Lars

Skuespillere fra Hollywood's absolut øverste hylde spidder politikere, journalister og os selv i en præcis satire, som er både deprimerende og komisk på samme tid.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.