Cookie- og Privatlivspolitik

Dommeren

Tilladt for børn over 11 år
Filmens grundstemning er alvorlig og tungsindig, og den præges overvejende også af spænding og dramatik. De centrale figurer er gennemgående triste og vrede, og de ses ofte i skænderi og frustration. I én scene kravler en syg, ældre mand hjælpeløst rundt på gulvet i et badeværelse, hvor han kaster op og besørger, fordi han ikke når frem til toilettet. I en anden scene opstår der et voldsomt skænderi og nærmest slagsmål mellem familiemedlemmer, da de opholder sig i en kælder under en tornado-advarsel. En hovedfigur råber ukontrolleret, sparker til møbler og andet inventar, hvorefter han går udenfor, hvor han er i fare i det voldsomme blæsevejr. Da filmen ikke indeholder vold, og da centrale figurer også klarer sig til slut, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
27.11.2014
| |
2 timer 21 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Judge
|

Filmen 'Dommeren' handler om den succesrige forsvarsadvokat, Hank Palmer, der vender tilbage til sin fødeby i Indiana for at deltage i sin mors begravelse og samtidig genforenes med sin far, byens benhårde dommer Joseph Palmer.

De to mænd kan ikke udstå hinanden, men besøget tvinger dem til at stå ansigt til ansigt, da den gamle patriark anklages for at have påkørt og myrdet en tidligere mordtiltalt. Nu må Hank påtage sig sagen for ikke bare at redde sin far, men også prøve at forstå, hvad der gik så galt mellem far og søn.

Hank Palmer spilles af Robert Downey Jr, der siden 2008 primært har ageret superhelten Iron Man eller mestergeniet Sherlock Holmes og dermed er blevet Hollywoods bedst betalte skuespiller flere år i træk. Som faderligt modspil ses den 83-årige veteran Robert Duvall, der med legendariske værker som The Godfather og Apocalypse Now på cv’et for længst har fortjent sin plads i filmhistorien. 

Instruktøren David Dobkins fik sit gennembrud med den mørke ’Clay Pigeons’, men har sidenhen opnået størst succes med komedier som The Wedding Crashers. Med ’Dommeren’ prøver Dobkins kræfter med et familiedrama med elementer fra retssalsdramaet. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (107 votes)
4.6
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Alene at se 83-årige Robert Duvall i en af de største rolle længe er en fornøjelse, men det er Robert Downey Jr., der stjæler billedet. Han er en jubilatorisk nydelse fra første til sidste replik." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Det er ikke nogen stor film, men den fungerer, og ganske som Palmer senior og søn rummer den flere strenge, end man umiddelbart tror." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "'Dommeren' fremstår som en film, der fortællemæssigt snildt kunne have 30 og 50 år på bagen, og trods fine indsatser fra Downey Jr., Duvall m.fl. bliver helhedsindtrykket desværre en kende altmodisch." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Er 'Dommeren' ikke noget helstøbt værk, går den dog an og underholder rimeligt, mens det står på, men det er skuespillernes fortjeneste." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "[...] hen imod slutningen af den lidt for lange film går der lovlig meget manuskriptmekanik i den, men grundlæggende solidt og velspillet drama centreret om Downey og Duvall." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Der bliver ikke brudt nye veje, men tilbageblikket på traditionen er godt, og man overbevises af advokatens forvandling. [...] 'Dommeren' er meget bedre end filmen, man venter at se. (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Når man ser Robert Duvall( Tidligere kendt fra Godfather) kan man ikke andet end at være imponeret. Han spiller fremragende, selvom han efterhånden er blevet 84. Det samme gør Robert Downey jr.

Dramaet holder, det samme gør skuespillet. Den er også rørende, men hen i mod slutningen bliver det måske lidt for meget.

Men stadig en rigtig god film, og den viser også lidt, hvad det ville sige at være advokat og dommer. Som den da gøre noget bedre end Spinn-Off serien til den ellers fantastiske Breaking Bad: Better Call Saul.

Marie-Louise

2 timer af mit liv jeg aldrig får igen. Brug tiden til noget andet

Jakob

"The Judge" eller bare "Dommeren" har potentialet til blive en rigtig god film, men synes nu den er en lille time for lang... Far søn konflikten er fabelagtig, men tager al for lang tid, om at komme i gang, jeg ville med glæde gerne ha' gjort den del mørkere endnu. Starten er jeg ikke så vil med.. Den tager for langtid også er der noget typisk Downey Jr. humor, som jeg ikke helt synes passer til filmens tema... Det som trækker filmen op, er det gode skuespil især af Robert Duvall og til dels Robert Downey Jr. I filmen er der en masse små ting, som jeg bliver en anelse forvirret over og tænker hvorfor var det lige med? Det trækker selvfølgelig ned..

Palasse

…den her var fremragende. Intens, gode skuespillere og en god historie. Jeg synes faktisk godt, at man kan give en Oscar til såvel Robert Duvall som Robert Downey, Jr.

Men lad os nu lige se, om de overhovedet bliver nomineret :o)

God film, klart anbefalelsesværdig.

Maggie Smith

har skrevet en tidligere anmeldelse af filmen, men vil lige bakke den op.. læs den gerne

S. Rico

Filmen foregår i et lille lokalsamfund i USA. Her bor et ældre ægtepar. Den ene dør, og den anden er alvorlig syg og i øvrigt ikke speciel vellidt af sine børn på grund af en streng behandling af børnene gennem opvæksten. De nu voksne børn samles til begravelsen, og så starter dramaet.

Øh, lyder det ikke som en film vi så tidligere i år? Nåh ja, August: Osage County med den tåbelige danske titel ”Familien”.

I the Judge er der bare byttet rundt på kønsrollerne. Her er historien centreret omkring den efterladte mand og hans forhold til sine sønner. I August: Osage County var det Meryl Streep og hendes døtre spillet af bl.a. af Julie Roberts og Juliette Lewis, som vi fulgte.

Helt copycat er The Judge dog ikke. Her bliver dramaet krydret med et drab og en retssag, der bringer de 2 x Robert tættere på hinanden. Plottet og familiedramaet er imidlertid ganske tyndt og ikke noget at skrive hjem om. Det der alligevel gør filmen værd at se, er det gode skuespil, flotte settings i det lille lokalsamfund og en portion god humor.

Jeg er muligvis lavet af sten, for jeg fik på ingen måde brug for noget lommetørklæde (jf. Waynes anmeldelse). Wayne nævner andre film, som følelsesmæssigt manipulerer med sit publikum. Og helt af sten er jeg åbenbart ikke, for jeg kan da huske en hel del både vredestårer og glædestårer, da jeg så den utrolig beregnende En Verden Udenfor.

Samlet set føler jeg ikke, at The Judge er til mere end 3½ stjerner. Men da jeg elsker både Robert Duvall og Robert Downey Jr., så runder jeg op til 4 styk.

Wayne

At filmen ikke var helt spildt for dig, når den ikke bragte de store følelser frem.

Jeg har endnu ikke set August: Osage County, men det skal jeg da på et eller andet tidspunkt. Jeg tvivler dog på at der nogen form for copycat forbundet med de to produktioner - det har næppe kunnet lade sig gøre, tidsmæssigt.

Maida

.. og superstærkt skuespilleri fra begge Robert's! :)

Frank

Den bedste film jeg har set iår. Fantastisk velspillet, fantastisk plot og gennemførte billeder og lyd. Kort sagt filmen har alt, og den føles på ingen måder som en helaftens film. Se den og nyd den, det er en sjælden god film.

Birgituser/227495

den er super spændende og god

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.