Cookie- og Privatlivspolitik

Django Unchained

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
24.01.2013
| |
2 timer 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Django Unchained
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

I Tarantinos western 'Django Unchained' bliver slaven Django (Jamie Foxx) befriet af dusørjægeren Dr. Schultz (Christoph Waltz), der behøver hjælp til at finde nogle berygtede, kriminelle brødre.

Samtidig bliver han også oplært i dusørjægerens fine fag, som kommer til at vise sig særligt nyttigt. Sydens mest modbydelige plantage- og slaveejer Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) er nemlig i besiddelse af Djangos smukke kone Broomhilda (Kerry Washington).

Schultz og hans nye lærling infiltrerer derfor plantagen for at befri hustruen, men Candies loyale husslave, Stephen (Samuel L. Jackson), fatter mistanke om redningsforsøget.

Quentin Tarantino prøver med 'Django Unchained' kræfter med westerngenren. Han har igen valgt Christoph Waltz til en prominent rolle efter deres vellykkede samarbejde med 'Inglourious Basterds' i 2009, som var filmen, der bragte den østrigske TV-skuespiller ind i Hollywoods søgelys.

Tarantino har denne gang fået Leonardo DiCaprio med i sin film, hvilket fører til DiCaprios første reelle skurkerolle. Instruktøren er en berygtet fan af spaghettiwesterns, og titlen på hans eget bud på genren er også tydeligt inspireret af Sergio Corbuccis pragteksemplar, 'Django', fra 1966 med Franco Nero i hovedrollen.

'Django Unchained' blev hædret med to Oscars for Bedste manuskript (Tarantino) og Bedste mandlige birolle (Waltz).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2070 votes)
5.3
5.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Tarantinos lange monologer er altid en nydelse, fordi de bygger på en stor viden om filmhistorien. Man suger dem bare hver især til sig, alt efter viden og behov. De mange voldsomme scener indeholder samtidig en herlig sans for b-filmens beskidte opførsel." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Blodig, modig og ustyrligt underholdende." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "... vil nok ikke overbevise skeptikerne, men trofaste tilhængere kan glæde sig til endnu et voldsomt og vittigt Tarantino-trip, der vil få både øjne og ører til at hvine af fryd." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... en fabelagtig fortælling. [...] Sceneriet er storslået, billederne er sensationelle og soundtracket så potent og dunkende, at man kan mærke filmen i kroppen. Og så har jeg ikke engang nævnt skuespillerne endnu." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Tarantino fortsætter sin udforskning af genre og pastiche, men er tættere på at fortælle en rigtig historie end han længe har været." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... for lang og for løs ... men viser, at kunstneren er ved at finde en ny stemme inde i formen, som altid citerer de andre. Resultatet er en post-modernisme, som både er original og har et budskab." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anders

Fantastisk instruktion, super historie, og skuespil i verdensklasse. En af Tarantinos bedste film.

Bedste hilsner

Morten

Jeg har set den her film over 10 gange, og jeg er stadigvæk ikke mættet.

Tarantino er altid en fornøjelse, men det er ikke givet, at alting fungerer i hans film, som jeg mener, det gør i Django Unchained.

Manuskriptet er mageløst, skuespillet endnu bedre, og så er det en yderst medrivende historie, hvor fortidens forfærdelige fyre får som fortjent!

Lars Michael

Jeg har aldrig været fan af hans film, siden han lavet fulp fiction har jeg ventet og ventet på at han igen skulle lave ikke et mesterværk men en klassisk film som er værd og se på.
Og den her film reder ham absolut ikke, men nok han bedre film som han godt kam være stolt af.
Synes også det er fedt at han har fået overtalt Leonardo dicaprio til at spille med i hans film og så på den måde som han gør i film, skønt at se på for os film elsker.

jesperuser/943933

Bedste film jeg har set længe. Dialogen er (igen) genial - ligesom valget af skuespillere!
Elsker Tarantino, så denne ramte plet.

Tinauser/313063

Dette var igen en gid film af den bedste instruktør. Jeg nød den.

Sonja

Yeeha ..... Western LOVE it :-)

Thomasuser/842145

Bedste Tarantino-film siden Pulp Fiction. Og han har ellers lavet en del runner-ups... Chris Waltz er helt fantastisk.

Christoffer

er den stadig fantastisk og kommer overraskende tæt på. Det er også ligefrem umuligt at slå pulp fiction når det kommer til tarantino film

Abdul

Tarantinos bedste film til dato.

Nikolaj

Kan nok ikke slå Sergio Leones cowboyfilm, men ellers er den i den øverste skala.

Den første del af filmen, er genial og en smule syret på samme tid. Det er fantastisk underholdene, brutal og tankevækkende.

Skuespillerpræstationerne er fremragende, men desværre irriterer Samuel Jacksons rolle mig. Han spiller fremragende, men han for desværre en anelse for meget opmærksomhed til sidst.

Ellers er karakterene fremragende( Især Christoph Waltz karakter)Og der kommer nogle geniale samtaler undervejs i filmen.

Desværre er filmen en anelse for lang, som hele tiden er underholdende, men desværre prøver at få så mange gode ting med til sidst som overhovedet muligt. Men den kniber desværre lidt.

Men en rigtig god og underholdende film, som klart kan anbefales.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.