Cookie- og Privatlivspolitik

Den bedste mand

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har et roligt tempo og en eftertænksom stemning. Der er mange scener præget af dialog og alvorlige ansigter. Men der er også en række længere scener, som beskriver boksekampe med voldsomme slag understreget af en effektfuld lydside. Vi ser boksere blive ramt på krop og i hoved, som bløder og falder om med knockout. Da volden imidlertid foregår inden for en sportsgrenens regelrette ramme, og da bokserne i den sidste ende kan rejse sig efter kampen, vurderes det, at filmen kun kan virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor 11-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
15.06.2017
| |
1 time 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Den bedste mand
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Seniorbio, Babybio, Strikkebio
|

Filmen 'Den bedste mand' foregår i slutningen af 1970erne, hvor bokseren Jørgen ”Gamle” Hansens karriere er ved at gå i stå. Han er ikke længere ung, kroppen er slidt, og han har svært ved at få økonomien til at hænge sammen, hvilket vanskeliggør træningsprioriteringen.

Et møde i banken gør ondt værre, fordi familien viser sig at være tæt på at måtte gå fra hus og hjem. For at holde fallitten fra døren inviterer hans kone, Hanne, den unge, afrikanske bokser, Ayub Kalule, ind som lejer.

Problemet er bare, at Kalule anses som dansk boksnings fremtid, og den erkendelse er Jørgen langt fra at ville acceptere. Trods de dårlige odds er den aldrende sportsmand opsat på, at pensionstilværelsen må vente lidt endnu, og med udsigten til en mesterskabskamp, er der lys for enden af tunellen.

'Den bedste mand' er baseret på virkelige hændelser, og selvom der er tale om et drama, er der samtidig masser af humor pga. hovedpersonens selvironiske livsindstilling. 

Filmen følger i sin tilgang til stoffet dermed i mere end én forstand i fodsporene på et andet sportsdrama, Sommeren '92, fra forrige år. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (818 votes)
4.9
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der er [...] masser af drama i Jørgen Hansens historie og i hans op- og nedture, og de bliver generelt set lidt for hyggeligt afleveret." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... instruktør Mikkel Serup [har] lavet et lunt og nostalgisk portræt af en af Danmarks mest karismatiske sportsstjerner gennem tiden." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Det lykkedes faktisk Mikkel Serup og kompagni at undgå mange af de indlysende faldgruber [...] De har skabt en film [...] som både er folkelig (i den allerbedste betytdning af ordet) og vedkommende." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "'Den bedste mand' er charmerende og spøjs film om en stor knøs, som slås for at få lov at være helt almindelig dansker." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Den bedste mand' er sympatisk som sin hovedperson. En stille, men fin fortælling om at rejse sig, selvom man er blevet knockoutet ..." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... hjertet banker for Mikkel Boe Følsgaard i rollen som Jørgen 'Gamle' Hansen i en underholdende og absolut hæderlig dansk boksefilm ..." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Filmen trækker i de samme nostalgiske tråde som 'Sommeren '92' [...]. Der er mindre kollektiv selvfølelse, men Jørgen Hansen er en folkelig helt og en af vor egne." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Tristan

Jeg fandt denne film rigtig underholdende. Det giver et godt billede af, hvordan det hele fungerede i boksningens verden dengang.
Det er svært ikke at hoppe på Gamle, som altid leverede den bedste service - det kan man ikke tage fra ham.
Ja, det bliver altså til en anbefaling herfra. Gode Gamle Gamle - RIP.

Oliver Andreasen

Jeg vil sige at slutningen var godt sat sammen. Men det kan ikke undgås at sige at starten er virkelig rusket. Filmen kaster bare tingene lige i fjæsset på dig som nogle flok kampsten. Derfor er filmen sommetider interessant at se på, men sommetider ikke. Tid tider var jeg mere til Kalule, og ønsket flere kampe med ham, fremfor Hansen. Hanne bliver portrættet som den her virkelige stædig husmor der tror at alt hvad hun gør, er bare det rigtige. I scenerne hvor Hansen er nede, og alt hvad han havde brug for var støtte, så føltes det som om at hun bare ønsket penge fra ham, fremfor succes og lykke. De seriøse og useriøse midler, samt med Hansen's vitser bliver helt tilfældigt smidt rundt omkring uden omtanke, nogle gange virker det, og så virker det ikke. Det 1. og 2. akt føles begge som rusket sekvenser, mens det 3. akt rullede det hele sammen i en perfekt pakke. Det føles til tider som et sørgeligt dansk remake af Rocky (1976). Mit kritik er, at karakterene kunne have blevet udviklet bedre, samt med klipningen, og handelsmæssigt. Filmen får en 5/10.

Lars Michael

En stor hyldes til en stor bokser, han fortjener det helt vildt.
En både en varm og sjov og selvfølglig alvor film på en gang.

sarahuser/704555

fed film :)

Bente

Rigtig god film om Jørgen "Gamle" Hansen. Glad for at jeg - omend i sidste øjeblik - fik set filmen :-)

Ulla

Hvem havde forestillet sig at denne film skulle blive sæsonens bedste danske film. Intenst og rørende drama. Selv boksescenerne har indlevelse og man fornemmer manden og ikke mindst kvinden bag Gamle Hansen.

Susanne Storm Hansen

Livsbekræftende og super godt spillet!

Jonas Nikolaj Rasmussen

En ok film som spilles af nogle dygtige skuespiller, samt et spændende indblik i bokseren karriere

Ejnar

En film man roligt kan tage ind og se hvis man ikke har de store forventninger. En film lige efter bogen. :-) Han gjorde det sku godt gamle Hansen.

Peter

En rigtig dejlig film - med gode smågrin og et fint tidsbillede.
(Martin Greis er fremragende som Svend Gehrs)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.