Cookie- og Privatlivspolitik

Crawl

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en ildevarslende og katastrofepræget grundstemning, og den indeholder talrige scener, hvor hovedpersonerne kommer slemt til skade, og hvor de må kæmpe desperat for deres liv. I flere meget voldsomme og blodige scener ser man mennesker, som angribes og dræbes af aggressive alligatorer, og i én scene ser man en mand, som får hovedet revet af. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
22.08.2019
| |
1 time 27 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Crawl
|
Versioner: se alle
2D, 4DX 2D, Babybio
|

I gyseren ’Crawl’ møder man den unge kvinde Haley, der forsøger at redde sin far, mens de samtidig må kæmpe for deres liv blandt glubske og dødsensfarlige alligatorer.

Haley er i filmen således endt i hjembyen i Florida, hvor hendes far er forsvundet i en voldsom orkan. Hun finder imidlertid sin far, der viser sig at være alvorligt såret og fanget i krybekælderen under familiens hus.

Mens vandet stiger stødt, viser det sig, at det ikke kun er de farlige vandmasser, de skal frygte, men også skrupsultne, brutale alligatorer.

'Crawl' er en del af undergenren af gysere med fokus på farlige dyr, der også tæller klassikere som The Birds og Jaws, videre til nyere værker som Lake Placid og Anaconda.

Instruktøren har tidligere stået bag andre gysere som den beslægtede Piranha 3D og The Hills Have Eyes (genindspilningen fra 2006).

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (36 votes)
3.9
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "I 'Crawl' er Haley og hendes far så flade figurer, at man kun ville græde krokodilletårer, hvis en af dem blev ædt, og trods udmærkede effekter bliver de mange alligatorangreb aldrig rigtigt hjertebankende spændende." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "... den egentlige stjerne i 'Crawl' er intensiteten i selve situationen: To mennesker fanget i selskab med en håndfuld alligatorer. Det er ganske enkelt knævridende, håndfladeknugende, kæbesammenbidende effektivt." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "På 1 time og 25 minutter leverer 'Crawl' i sin oversvømmede kælder [...] langt flere tilfredsstillende monsterminutter end mange af dens stort anlagte kolleger i genren, og det fortjener anerkendelse og en anbefaling til biografgængere med sans for genren." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Man kunne belønne filmen for at have løst sin opgave bedre, end så mange andre ville have gjort: Der holdes en enkel præmis med et skilsmissetraume, der skal heles i en barndomsvilla under ekstreme forhold. Men det ændrer ikke ved, at filmen mere er en godt løst opvisning i klimaeskapisme end et reelt bidrag til verden." (Eini Carina)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Thomas

En film skal vurderes efter hvordan den fungerer indenfor genren. Om den leverer det man kan forvente.

Det synes jeg denne film gør. Den er effektiv i sine chokscener, det er skruet godt sammen og filmens “monstre” er godt lavet. Det foregår næsten kun i en oversvømmet kælder hvor to personer skal slippe ud og her har man så tilført “Dødens gab” i form af alligatorer. Det kunne godt blive for fjollet men det virker faktisk ret uhyggeligt.

Ikke den store handling eller store skuespillerpræstationer. Men fin underholdning. Kan anbefales.

Milla

Endelig får vi en af de lidt bedre film, med kryb og kravl. Men jeg tror ikke den går over i historien, sammen med jaws og Jurassic park.

Igen, er der her brugt masser af lækkert computer effekter på nogle blodtørstige alligatorer, der benytter en orkan til at snuppe en snack, imens orkanen raser.

Det er ikke det store handling og skuespil, filmen byder på, men der er nogle gode jump scare, og tanken om at være fanget i en krybekælder, såret, pacificeret med to kæmpe store sultne alligator og stigende vandstand, er i sig selv klaustrofobisk, men udover det kommer vi ikke langt omkring i filmen.

Faktisk foregår hele filmen i farens hus, med katten efter musen og jeg kunne godt have ønsket lidt mere kvalitet i historiens indholdet og en mere fantasifuld afslutning.

S. Rico

Crawl er en overraskende effektiv gyser i stil med The Shallows - bare med alligatorer. Jeg sad som på nåle det meste af filmen. Trods den korte spilletid når man at få en udmærket præsentation af de to hovedpersoner (far og datter), inden det går løs. Jeg var derfor fuldt engageret i deres krybekældermareridt under Florida stormen.

Alligatorerne er virklig godt lavet. Jeg går ud fra, at det er CGI, men det var jeg faktisk ikke i stand til at afgøre. De virker utrolig livagtige og den måde alligatorerne agerer med omgivelserne virker meget overbevisende. Det hjælper også super godt på uhyggen, at det er temmelig svært at se, hvordan i hulen Haley og hendes far skal kunne slippe væk med livet i behold. Det er meget klaustrofobisk og super effektivt.

Det eneste der for alvor virkede urealistisk (altså udover antallet af store alligatorer) var, at Haley og hendes far fortsætter med at være utrolige mobile på trods af mange temmelige alvorlige sår og åbent benbrud. Selv med døden i hælene burde det ikke være fysisk muligt at støtte på et ben, hvor knoglen er revet midt over. Men ok, der er altså også tale om en virklig sej far-datter duo.

Wayne

Fedt. Du skulle have lavet filmtitler i 70'erne :-)

S. Rico

Det er en aftale. Bare giv mig en tidsmaskine og en årsbog med sportsresultater. Så er jeg afsted.

IM STEPH

Effekterne er meget effektive. Jeg var underholdt hele vejen igennem. Man skal ikke overtænke handlingen da karekterene kunne være gjort mere ud af. Det er skræmmende at der er områder hvor det faktisk kunne ske

Flashweb

Den kan simpelthen det man nogen gange efterspørger, underholde. Den er super spændende, man hopper i sædet nogle gange og sidder på kanten af sædet..simpel film, men super godt håndværk.

Mick

Fin film.God intens spænding og okay kills..
Faktisk ret god CGI, gode detaljeret alligatorer.

IM STEPH

Filmen blev aldrig kedelig. Der er gang i den efter kort tid inde i filmen. Det er ikke en film man skal overtænke. Man skal blot underholdes af nogle rigtig flotte effekter og paranoid atmosfære. Det er simpelt men det lykkes

Claus

Hvad er mere skærmene end hajer, alligator men ikke bare en men hen flok af dem. Det fremviser den nye gyserfilm Crawl, det skal siges at jeg ikke havde de store forventer til filmen før jeg så den, jo trailerne så gode ud men gyserfilm med alligatorer er ikke de bedste film. Men jeg er glad for at kunne sige at Crawl var både sjov samt underholdende.
De positive ting: først filmen var den helt perfekte længste kun 1 time og 27 min, ikke mere. En ting som jeg har hørt fra andre folk, er at CG i filmen ikke er særlig god, men der må jeg sige at jeg er uenige men folk, jo første gang vi ser stormen påvirke vandet rundt om folk ser det underligt ud. Men resten af film ser det godt ud især hos alligatorerne, som har overraskende mange detaljer vis man ser godt efter. Den tredje ting er skuespillerne som fremviser en overbevisningen stykke arbejde, ros skal især gives til Kaya Scodelario (Haley) smat Barry Pepper (dave) dog i vise scener kan de lage bagefter. Men det som filmen gør rigtig godt, er at man føler virkelig at man er fanget i denne voldsom storm som raser udenfor, samt en god atmosfære. Oh yeah når filmen er slut bliver der spillet ”see you later alligator” af Bill Haley på en måde passer den sang bare.
De negative ting: nu da de gode ting er væk så skal der siges at historien ikke er den bedste i verden. Man får indses i familiens problemer, men det har faktisk ikke meget at sige udover at give vores heltinde en grund for at se til hendes far. Det er skuffende fordi man får ikke den afslutning som jeg havde forvendte filmen cutter bare når redningshelikopteren lige er ankommet for at hente de overlevende, det er ikke den måde man afslutter jeg vil heller se familien ser hinanden igen på hospitalet og giver hinanden et stor kram men det var åbenbart ikke godt nok. Den anden ting er at visse kills ser virkelig dårlig ud hvad jeg mener et at de ikke er opfindsom nok, man kunne ellers godt være lidt opfindsom når ens killer er en alligator.
Alt i alt så var det en underholder film men gode øjeblik, smat spændene øjeblikke. Så vis man har 1 time og 27 min at dræbe så vil klart anbefale filmen, men er man mere til seriøse film så er den nok ikke ens kop te. Crawl får 4 ud af 6 stjerner.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.