Cookie- og Privatlivspolitik

Piranha 3D

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
07.10.2010
| |
1 time 29 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Piranha 3-D
|

I den blodige gyser ’Piranha 3D’ går piratfiskene til angreb.

Lake Victoria er en lille badeby, hvor et undersøisk jordskælv har vakt en stime blodtørstige, forhistoriske piratfisk til live.

Unge turister strømmer til byen i forårsferien, men deres fester bliver hurtigt afbrudt af piranhaernes angreb.

Elizabeth Shue spiller sherif Julie Forrester, der må redde en gruppe mennesker – deriblandt hendes egne børn – der er fanget af truslen fra dybet. I andre roller ser vi bl.a. Ving Rhames og Richard Dreyfuss (’Dødens Gab’).

Alexandra Aja (’The Hills Have Eyes’) har instrueret de blodige løjer.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (268 votes)
4.4
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... klichépræget og forudsigeligt, selv om man ikke kan frakende Alexandre Aja en hensynsløs sans for det vulgært virkningsfulde..." (Ebbe Iversen) ()

 • BT

  "Det er så plat og blodigt, at det er en fornøjelse... instrueret med humor, intelligens og flair... én af de absolut bedste monsterfilm, jeg nogensinde har set." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "... selvom der er levnet rigeligt med plads til drengerøvshumoren, er der alligevel godt med bid i de forhistoriske piratfisk... 'Piranha 3D' er skamløst underholdende, så længe den varer." (Peter Albrechtsen) ()

 • Jyllands-Posten

  "Det er åbenlyst, at lavmålet er tilstræbt, hvilket man så kan vælge at se som en selverkendende dybde eller som endeløs stupiditet. Jeg hælder til det sidste." (Katrine Sommer Boysen) ()

 • Politiken

  "’Piranha 3D’ giver den på alle måder en tand til, så er man gammelsulten efter et ekstravagant blodbad med makaber humor, kan man hygge sig udmærket... " (Kim Skotte) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Christinna

Elendig film.

Wayne

med splat og kroppe som bliver findelte - men jeg vedgår at der var en vis humor...

Film Nørden

Der er ingen tvivl om, at Piranha 3D er en hyldest (nogen ville kalde det en form for parodi eller et såkaldt spinoff) til Spielbergs udødelige klassiker Jaws. Richard Dreyfuss, som er en af hovedrolleindehaverne i Dødens gab, har da selvfølgelig også en lille munter cameo i Piranha 3D. Men Piranha 3D er ikke blot et plagiat, og som filmens instruktør Alexandre Aja har fastslået, så har filmen heller ikke meget at gøre med de tidligere kapitler i "Piranha"-franchisen, hvilket jeg personligt er glad for da de kun blev dårligere og dårligere. Denne film derimod viser hvordan B-film stadig den dag idag har det som skal til, at finde sin vej til den store skærm og underholde for alle pengene. En rigtig overraskelse og en glædelig en af slagsen, men jeg advarer jer nu... i skal ikke se 3DD da den netop er total cliché og er uden et eneste gram originalitet... Men dens forgænger 3D er helt klart værdig til, at kalde sig en vaske ægte popcornsfilm! God fornøjelse

Dude

Overskriften siger det hele.

S. Rico

Jeg havde lovet min datter, at vi skulle se en sjov film med nogle mega piratfisk og en masse teaterblod.
Ja, den er sjov!
Ja, der er rigeligt med mega piratfisk!
Og ja, der er i den grad anvendt teaterblod for alle pengene.
Men nej, det er ikke noget for børn!

Filmen er som ventet så langt ude, at man kun kan grine af den. Og der er faktisk mange rigtig sjove sekvenser. Som da en af de sårede bliver båret i land på stranden af to mand (én holder armene og én holder benene). Da den forreste bærer går lidt for hurtigt ift. den bagerste, så går den såredes krop pludselig midt over, og blodet vælter ud.

Sådan er det meste af filmen, blandet med teenage party, letpåklædte badenymfer og en redningsaktion, der involverer uskyldige børn og de eneste to sympatiske teenagere i filmen.

Vurderet ud fra filmens koncept og formål, så er det faktisk ganske glimrende underholdning. Men en god film, det er det altså ikke. Den får dog 4 stjerner for ikke at gå på kompromis. Den holder stilen hele vejen igennem.

louieuser/518042

Det er godt nok den dårligste film jeg længe har set...

Allanuser/930173

den er så sej, rigtigt godt lavet filmen :D

Lasse

Perfekt til en tur i biffen med drengene!
Bare bryster og blod = god cocktail! :)

Dunbar

Okay, jeg troede ikke, jeg ville grine så meget af denne film. Jeg gik i biografen med den idé, at den her film var middelmådig monsterfilm. Men jeg blev overrasket over, hvor effektiv den er i sin humor og sine blodsudgydelser.

Når man skal anmelde sådan en film, så er det vigtigt at huske dens præmis; hyldest/genindspilning af en monsterfilm fra 70'erne. Det er en film, der ikke har et større budskab, en dybere mening eller er et opråb til politikere. Den vil underholde på det præmis, at publikum (især det mandlige) elsker lækre unge damer, blod og indvolde og ikke mindst, i enhver anden situation fesne oneliners. Den brillierer på baggrund af dette.

Vi får masser af nøgne bryster, flade maver og stramme numser iklædt minimale bikinier, og karakterne i filmen indtager alkohol i rigelige mængder, hvilket også får hæmningerne til at falde. Senere bliver en række af disse underskønne kvindekroppe flænset i stumper og stykker af PIRATFISK, når de mindst venter det. Vi elsker det. Vi synes, det er ulækkert, men vi kan ikke lade være med at kigge på det alligevel og alligevel sige "Wow så du lige hvordan de spiste hende den lækres patter" eller lignende.

Det skal så også siges, at man synes nok kun om denne film, hvis man i forvejen har hang til monster/zombie/blodige film, men sådan er det jo. Den ved hvem publikum er, og den leverer, hvad vi vil have!

Angående 3D effekterne, så er de noget af det bedste, jeg har set efter at være blevet skuffet en række gange.

Filmen får 4 stjerner af mig, fordi den perfekte karakter kan den nok aldrig få, fordi den kunne have været mere sej - trods alt - og den overgår ikke andre b-films remakes/hyldestfilm som Grindhouse. Dog er den vældig underholdende, og den skuffer ikke.

Så hvis du er til Miley Cyrus pussenusse film, så skal du gå langt udenom, men hvis du elskede Machete, Grindhouse osv, så ind og se den!

jonasuser/1332

jeg tror den er god men det er så dårligt at man skal være 15 år

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.