Cookie- og Privatlivspolitik

Cowboys & Aliens

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
01.09.2011
| |
1 time 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Cowboys & Aliens
|

I 'Cowboys & Aliens', som blander klassisk western med invasion fra rummet, instruerer Jon Favreau (Iron ManZathura) Daniel Craig (Skyfall - James Bond 23The Girl with the Dragon TattooThe Invasion) og Harrison Ford (Star Wars, Indiana Jones).

Filmen foregår i 1873 i Arizona, hvor en fremmed (Craig) vakler ind i ørkenbyen Absolution med en mystisk lænke om den ene hånd. Han kan ingenting huske, og indbyggerne virker ikke særligt imødekommende.

Det er en by, som lever i frygt og styres med en jernnæve af Oberst Dolarhyde (Ford). Men indbyggerne får endnu mere at frygte, da de bliver angrebet af rumskribe, og deres eneste håb er den mystiske fremmede.

Ud over Craig og Ford medvirker også opleve Sam Rockwell ('Iron Man 2'), Paul Dano ('There Will Be Blood') og Olivia Wilde ('TRON: Legacy').

'Cowboys & Aliens' bygger på kulttegneserien af Scott Mitchell Rosenberg.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (190 votes)
3.8
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Efter filmen sidder man en stille stund og føler, at filmfolkene er ligesom rumvæsnerne. På jagt efter guldet i vores lommer. Uden for alvor at give os tilsvarende underholdning i bytte. Den rummer de to verdener i filmen ellers gode muligheder for. Hver især." (Jacob Wendt Jensen)

 • Børsen

  "... uden humoren som bindemiddel samles delene ikke til en højere enhed, hvorfor facit blot er jævnt underholdende uden at være decideret fornøjeligt." (Brian Iskov)

 • BT

  "... et værk som på én gang underholder og rammer forbavsende dybt. ... klassisk popcorn-bif-underholdning." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "Historien hikker afsted med alt for store huller og løse ender. Man ser den med en sær fornemmelse af, at det kunne have være blevet meget bedre, hvis Favreau og hans producenter (Steven Spielberg er en af dem) havde turdet lave en helt klassisk western. I stedet er det blevet en gang på samme tid overfladisk og overkonstrueret formøvelse med meget lidt indhold, en slags selvironi, der sjældent er særlig morsom..." (Jakob Levinsen)

 • Politiken

  "... filmkunstens svar på fusionskøkkenet: et bizart møde mellem western og science fiction, der virker udtænkt i en kåd drengedrøm, men som fungerer dårligt i virkeligheden." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "Filmen er uden særlig dybde, men mixet fungerer bedre, end man skulle tro. ... Favreau ødelagde 'Iron Man 2', men her gør han sig umage. Filmen kommer i mål ved at tage sig selv gravalvorligt og gennemspille en række klassiske scenarier om fædre og sønner, synd og tilgivelse, kaos og civilisation." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jacob

Historien om en cowboy der har oplevet det ultimative møde, men efterfølgende intet kan huske, for til sidst at skulle afværger en invasion lyder dumt, og filmen føles også dum.

Camie

Vi har set aliens sammen med de gamle egyptere. Vi har set aliens sammen med Inkaerne. Nu har vi så også set aliens sammen med det vilde vesten. Og det går egentlig ok.

Filmen spiller på mange af de gammelkendte klichéer når aliens er blandet ind i historien, så på den front er der ikke meget nyt. Det jeg mere hæfter mig ved er rollesammensætningen.

Vi har Daniel Craig som "the lone ranger" ala. James Bond, men for en gangs skyld har vi også Harrison Ford som den utiltalende karakter. Begge parter gør det rigtigt godt, og opvejer så rigeligt et noget tyndt plot.

"Cowboys & Aliens" er en ganske udmærket lørdags underholdnings film. Man skal ikke tænke for meget over handlingen, bare nyde de gode effekter og det gode sam/modspil mellem DC og HF.

Frank

Dårlig film

AufVideoSehen

Jævnt underholdende film, hvor det er ligesom at zappe rundt mellem flere stationer på engang og lave sin egen hybridkanal. Cowboys + Aliens = Lidt forvrøvlet tjubang film, der sagtens kan bruges til at slå et par timer ihjel en enkelt gang. En ok videofilm uanset om det er VOD eller TV.

Maria Holmen

Blev dybt skuffet over denne film. Må dog nok indrømme at det nok har været min egen skyld. Havde meget høje forventninger til denne film. Og ikke nok med det så var filmen slet ikke som jeg havde regnet med. Ideen lød fed, virkelig fed, men den blev udført forkert.

C&A har sikkert set godt ud på papir, visionen kom bare forkert til livs.

Når det så er sagt så er det heller ikke den værste film nogensinde, selvom den nok er dernede og ringe.

Wayne

Og det var det også. Selvfølgelig kan der lige så godt have været aliens, for 130 år siden, som idag - men ideen med at en håndfuld cowboys skulle kunne slås med dem, med gevær, pistol og bue og pil - den fungerer ikke rigtigt på film. Og den der med at kunne hoppe på et rumskib - som var det et tog, den er bare for langt ude. Sorry Spielberg, men du har altså fundet på noget bedre....

S. Rico

Jeg satte mig ned og var frisk på en atypisk blanding af western og science fiction. Det har vi ikke set siden Back to the Future III, som vist fik ganske gode anmeldelser.

Og den første del er ganske fin: Daniel Craig vågner op midt på prærien, og man ved ikke helt, om han er en bad eller en good guy, og om han er cowboy eller alien.

Senere afsløres tingenes rette sammenhæng, og herfra er resten af filmen jævnt kedelig og forudsigelig.

Man sidder tilbage med en følelse af, at idémændene bag fik én original idé. Men da de skulle sætte filmen sammen begyndte de at genbruge fra en lang række andre film:
- Monsterne minder lidt om en Predator mixet med lidt Alien.
- Drengens møde med et af monstrene er som taget ud af Super 8.
- En mand vågner og kan ikke kan huske hvem han er, og han viser sig at være super god til at slås (hmm, hvem sagde Bourne eller The Long Kiss Goodnight).

Det kunne såmænd alt sammen have været lige meget, hvis slutresultatet havde været super godt. Men på trods af ok skuespil, så når man aldrig at komme ind bag personerne. Og det ender med ligegyldigt tju-bang.

Nicolaiuser/319840

den er god håber jeg

Magnususer/919147

Sad bare og ventede på at den var færdig! Stor skuffelse!

Niklasuser/946413

Jeg så dem med mine venner.. og shit, hvor er den egentlig dårlig.. absolut ingen ordentlig handling. Den er utrolig forudsigende hele vejen igennem.. øv!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.