Cookie- og Privatlivspolitik

Contagion

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
03.11.2011
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Contagion
|

'Contagion' er en thriller om et udbrud af en dødelig sygdom, som et internationalt hold af læger forsøger at stoppe.

Da Beth (Gwyneth Paltrow) vender hjem efter en forretningsrejse i Hongkong, udvikler det, hun troede var jetlag, sig i en langt mere ondartet retning. To dage senere dør hun, og lægerne fortæller hendes chokerede mand (Matt Damon), at de ikke aner hvorfor.

Snart spreder den mystiske smitte sig på tværs af grænser, og mens dødstallene stiger til hundredtusinder, går et korps af eksperter i gang med at bekæmpe truslen.

Dr. Ellis Cheever (Laurence Fishburne) leder efter en vaccine, en ung læge (Kate Winslet) sendes i marken for at minimere smittefaren, og en WHO-udsending (Marion Cotillard) jagter virussens kilde. Imens sætter en blogger (Jude Law) en epidemi af paranoia i gang. Spørgsmålet er nu, om man redder sig selv eller andre i et samfund i opløsning.

'Contagion' er instrueret af Steven Soderbergh ('Traffic', Oceans-filmene).

kino TV: Videointerview med Matt Damon og Gwyneth Paltrow.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (180 votes)
3.8
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... langtfra den hæsblæsende actionthriller den umiddelbart ligner, men tværtimod et fascinerende og nærmest objektivt studie af, hvad der sker, når en ukendt virus muterer og hurtigt gør et uhyggeligt indhug i jordens befolkning. (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... velskrevet, velinstrueret og dybt tankevækkende underholdning." (Henning Høeg)

 • Børsen

  "... grufuldt realistisk og grumt, men måske knap så medrivende og spændende, som det kunne være blevet. Ikke desto mindre er 'Contagion' Soderberghs bedste film i årevis og en værdig pendent til hans hovedværk, ... 'Traffic'." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  "Som i Steven Soderberghs Oscar-vindende film 'Traffic' fortælles 'Contagion' også i sideløbende fortællinger, der på glimrende vis sættes sammen til en spændende helhed. Soderbergh pirrer dygtigt og konstant til den indre uro og frygten for at blive dødeligt syg." (Kim Kastrup)

 • Jyllands-Posten

  "... ædruelig, foruroligende og vedkommende. Historien fortælles strategisk velovervejet og uden svampede følelser, men samtidig en anelse distanceret trods den hektiske dramatik." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "... i stedet for at sikre vores indlevelse i frygten fremstår de enkelte skæbner faktisk lidt afsnubbede." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Contagion drives af de mekanismer, som gør zombiefilm til livagtige fabler. ... Man ser Soderberghs film som en besværgende gestus. Sæt pris på livet, som det er. Er man panisk disponeret, skal man vælge noget andet." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Frank

Okay film

Anonymuser/0

Som forskere siger, bliver den næste kæmpe epidemi sandsynligvis startet, fordi størstedelen af mennesker er for dårlige til at vaske hænder, og det er dem vi bruger til kontakt hos andre. En realistisk dramafilm med Kate Winslet. Filmen virker dog næsten mere som en reportage, da man ikke rigtig kommer ind på nogen i filmen, som man nogen gange ønsker..

Wayne

En dramadokumentar, end en egentlig film. Men absolut realistisk. Man ved at det bliver alles kamp mod alle når det gælder livet.

Tobias

Jeg havde ikke de store forventninger til Contagion, og det var måske godt nok, selv om rollelisten burde have givet det. Til det har den amerikanske filmbranche leveret nok film med alt for mange store stjerner samlet i én produktion, hvor selv de mest respekterede må tage til takke med noget, der mest af alt minder om en nitterolle i en folkeskolemusical.

Det gør Contagion heldigvis ikke, og sammen med sin besætning leverer den faktisk en fornuftig og medrivende film om en epidemis tilblivelse. Historien holdes ikke i live af personlige dramaer, men derimod de mange forskellige, om end lidt for overkarikerede, professioner, der må sættes ind i kampen for at overvinde en global trussel.

Dog har producenterne på forhånd fundet den perfekte recept - nemlig Cliff Martinez. Med sine elektronisk vibes formår han at give filmen ikke bare en men op til flere dimensioner. Og den musikalske side giver filmen et så stort løft, at Steven Soderbergh faktisk ikke har skudt helt ved siden af med Contagion.

Claus

Med en sand stjernebesætning af skuespillere og instruktøren Steven Soderbergh i spidsen, havde jeg nok meget høje forventninger til Contagion. Måske for høje. Men selvom mine forventninger havde været mere begrænsede, tror jeg ikke det ville have ændret ved min oplevelse af den.

Nok formår filmen at bevare spændingen på et niveau, hvor jeg lige måtte se de næste 5 minutter, men spændingskurven som helhed, syntes jeg minder mest af alt om en langsom hjertekurve i et ekg kardiogram. Op og ned, i små bjerge og dale med lange mellemrum. Spændingen opbygges ikke som sådan, for til sidst at forsvinde som en stille fis ingen høre. Derudover giver de alt for mange sekvenser filmen er bygget op af, det indtryk at flere forskellige mennesker har lavet deres lille del for derefter at blive splejset sammen til en helhed. Uden at lykkes. Det ender med at være alt for sporadisk og overfladisk og på trods af krisens omfang og påvirkning på karakterene, er det sjældent vi ser mere end blot et alvorligt udtryk. Kun de aller sygeste viser deres sårbarhed.

Tilgengæld syntes jeg den fungerer fantastisk som dokumentar og som undersøger, i forhold til hvordan mennesker vil reagere under et voldsomt pandemi udbrud. Den undersøger og udstiller de moralske og etiske overvejelser og konsekvenser, som en række forskellige mennesker træffer, både pga. gerrighed og kynisme, men også for fædreland og af ren omsorg og kærlighed til de nærmeste. En fantastisk lærerig film, der sætter gang i debatten og tankerne. Hvordan ville man selv reagere og er en pandemi med millioner af døde, mon så langt ude i fremtiden?

Birgitte P

Denne film havde vi ikke så mange forventninger til, da vi så den dagen efter premieren og ikke havde hørt om den.
Filmen er et realistisk bud på hvordan mennesker vil reagere under en epidemi. Vil man være sig selv nærmest? Vil man trodse forbud for at redde sine nærmeste og hvordan vil man reagere på smittefaren.
Vi talte meget om filmen på vej hjem og mange af situationerne gav stof til eftertanke. Især omkring smittefaren.
Arbejder ved siden af apoteket og tit kommer folk, dødsyge med virus i hele kroppen ind for lige at købe en bog. Næsen løber, de nyser, hoster og holder sig for munden med den hånd de betaler med og der i liggersmittefaren. Atjuuuuuuuuu.....
Tak for en god film. Burde bruges til undervisning.

Louise

Jeg havde nok forventet at filmen var bedre, men det er helt klart en anderledes epidemi-film. Man følger den fra forskernes side og ser ikke ragnarok og panik på helt samme måde som flere ældre film fra denne genre. Befriende! Og jeg var godt underholdt selv om der lige var et tidspunkt ca. halvvejs i filmen hvor den blev lidt langtrukken.

Mikkel_en

Var inde og se den lige efter jeg havde set Immortals..
det var nok i den forkerte rækkefølge da Immortals er en Action film..

men jeg vil stadig give den 4 stejerner da jeg blev super glad for at se en film om en virus der rammer jordren hvor alle mennesker ikke bliver til zombier..

syntes det var en super spændene film og skal helt sikkert se den igen..

Niklas

Kedelig, langtrukken og der sker intet.. Ikke værd at se..

VictoriaKuser/892933

Historien er blevet fortalt før, og filmen blev lidt kedelig, den virkede ret lang. Jeg havde fået at vide, at filmen var fantastisk spændende, men SÅ god synes jeg ikke den var. En gang imellem var den meget spændene, men det varede ikke mere end fem/ti minutter, og så sank den lidt ned igen. Men jeg synes den var værd at se, og den var slet ikke så slem.. Jeg har givet den tre en halv stjerner :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.