Cookie- og Privatlivspolitik

CODA

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en rolig og varm grundstemning. Den indeholder enkelte let dramatiske eller konfliktfyldte scener, hvor hovedpersonerne er følelsesmæssigt oprevede og en enkelt scene med slåskamp. Da stemningen overvejende er positiv og venlig, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn, og den får derfor en 7års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
04.11.2021
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
CODA
|
Versioner: se alle
2D, Strikkebio, Babybio, Seniorbio
|

Filmen 'CODA' er et drama om teenageren Ruby, der er den eneste i sin familie, som kan høre.

Ruby forsøger at balancere sin daglige skolegang med det hårde arbejde ved siden af, hvor hun hjælper sine døve forældre og bror med den økonomisk pressede fiskeriforretning. Selvom hun elsker sin familie, og gerne agerer tolk for dem, begynder hun at se et andet liv for sig.

Det går nemlig op for Ruby, at hun ikke bare har passion for musik, men decideret et uslebent sangtalent parat til at blive foldet ud. Nu må hun vælge imellem at udleve sin drøm eller fortsat bistå det udfordrede familieforetagende.

'CODA' står for Child of Deaf Adults, altså børn af døve forældre. Filmen er en engelsksproget genindspilning af den franske Familien Bélier fra 2014 og kombinerer det søde med det humoristiske og det dramatiske.

Som Rubys kærlige og herlige forældre ses Troy Kotsur og Marlee Matlin, hvoraf sidstnævnte er den eneste døve skuespiller til at have vundet en Oscar i sin rolle i 'Children of a Lesser God'.

Ligesom den Oscar-vindende Sound of Metal skildrer 'CODA' et liv, hvor hørelse og manglen på det samme spiller en afgørende rolle.

Filmen modtog tre Oscar-statuetter for Bedste film, Bedste manuskript og Bedste mandlige birolle til Kotsur. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (71 votes)
5.2
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er fremstillingen af hende og familien, der gør den ellers lidt klæge film værd at se. og Måske se igen." (Sarah Iben Almbjerg)

 • Dagbladenes Bureau

  "I sine bedste øjeblikke - når Ruby synger, og billederne danser - skvulper man simpelthen over af filmisk glæde." (Casper Hindse)

 • Jyllands-Posten

  "At gøre stemmen og musikken til omdrejningspunkt i en film, der i høj grad handler om ikke at kunne forstå lyde, er en lille genistreg af Sian Heder, der opererer træfsikkert med alle de komplekse nuancer, der opstår, når kommunikationen i den grad udfordres." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Instruktøren Sian Hedder har lavet en humoristisk, hjertevarm og nogle gange sentimental coming of age-film, der får særlig gennemslagskraft, fordi den centrerer sig om en familie af døve." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Soundvenue

  "Coming-of-age-familiedramaet ‘CODA’ om en hørende teenagepiges forhold til sin døve familie er den ultimative crowdpleaser, der er så charmerende og gribende, at man glemmer, hvor usædvanligt det er at se døve karakterer og skuespillere på film." (Freja Dam)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Jeg kan ikke bedømme, om dette remake er bedre, dårligere, eller på niveau med originalen - eftersom jeg ikke har set Familien Bélier. Men der er i hvert fald tale om et meget solidt feel-good drama, som bestemt er værd at se, og som har sin egen eksistensberettigelse.

Det er jo en knald-god idé med en familie, hvor alle er døve – bortset datteren, som viser sig at have et stort talent for musik. Det kommer der en glimrende – omend lidt forudsigelig – historie ud af. Der er masser af charme og humor i selskab med den skæve familie. Til gengæld kniber det lidt med modstanden. Det hele går en anelse for nemt for vores heltinde.

CODA kan sammenlignes med sidste års Minari, der også var et drama om en arbejderfamilie, der måtte kæmpe med det at være anderledes, have et andet sprog, og økonomiske udfordringer (og som også var nomineret til bedste film, manuskript og birolle).

Wayne

Amerikans genfortælling af den oprindelige, franske La famille Bélier, som jeg også så for små 8 år siden. Som jeg husker historien er det kun brudstykker og selve essensen som man har bibeholdt.

Og godt for det, for det er lykkedes at skabe en ny original fortælling med det bedste fra originalen - helt overført til et lille amerikansk fiskersamfund.

Det er en varm og kærlig fortælling som handler om familie og den svære frigørelsesproces på vejen mod at blive et selvstændigt menneske. Her bare med det ekstra twist at familien har gjort sig selv totalt afhængige af Ruby - som er den eneste i familien, som ikke er døv.

Hun er kort fortalt hele familiens talerør med omverdenen, hvilket godt kan være belastende med en storebror og nogle forældre som i den grad er meget udtryksfulde og udadreagerende.

Det fører til en del akavede situationer, som er sjove for beskueren - men sjældent for Ruby som ofte er den der skal redde dagen.

Dagen er lang for Ruby - den starter hver dag kl. 3 hvor hun tager med sin far og bror ud for at fiske - for derefter at kæmpe sig gennem en skoledag - bedre bliver det ikke da hun melder sig til et kor, og finder ud af at hun er talentfuld.

Det er en charmerende fortælling om ansvar og løsrivelse - og om kærlighed.

Stor anbefaling, hvis man en dag trænger til et drama med et glimt i øjet - fint at tiden er gået, så man kun sjældent sammenligner med originalen.

Denne føles i høj grad som sin egen - med et fint cast som ikke hører til blandt de mest kendte ansigter.

8/10

Dea<3

Coda er en hjertevarm feel-good komedie. En skøn film, som man ikke kan andet end at nyde.

Vibeke

Jeg elskede denne film fra start til slut. Godt skuespil, rørende handling, god musik - alt spillede bare. Jeg er ikke mindst imponeret over Emilie Jones, som spiller hovedrollen, at hun både lærte tegnsprog og at synge umiddelbart inden filmen. Man skulle tro, at hun havde gjort det hele livet.

Steven

Så Coda i tirsdags, en super dejlig varm og fantastisk godt spillet film. God historie med masser af indlevelse. Bestemt anbefalelsesværdig.

Marethe

Super rørende film som virkelig tester tårekanalerne. God musik hele vejen igennem og meget inspirerende som minder en om vigtige emner såsom sammenhold, ikke at dømme andre og vigtigheden i relationer.

Simon

Rørende film som overrasker på alle led. En virkelig klassisk teenage feel-good film sat i moderne tid som spiller på de helt rigtige elementer fra sang, føelser og humor. Man kan ikke undgå at blive draget af historiens fortællinger og sætte sig ind i hovedpersonen og en helt anden for hverdag.

Helt klar et god bud på en fremragende film!

Celina

Virkelig en fantastisk film så smuk historie den SKAL ses ♥️

Ea

Dejlig, sød film der går lige i hjertet.

Skal man bare slå hjernen lidt fra og nyde en god film er CODA et godt bud. Det er måske ikke den største og bedste film du ser i år, men du kommer til at hygge dig og blive underholdt. Man får både grint og måske også grædt lidt, på den gode måde.

Line

Denne film fik da tårene frem - og ikke bare en enkelt gang. Den kan klart anbefales ♥️

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.