Cookie- og Privatlivspolitik

Close Encounters of the Third Kind (1977)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 12 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Close Encounters of the Third Kind
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Spielbergs tredje spillefilm, ’Nærkontakt af tredje grad’ fra 1977, kan med sin fascination af ufoer og billedet af den amerikanske forstadsfamilie i forfald ses som en slags forløber for ’E.T.’ Efter at have spottet et mystisk, lysende fartøj svævende over sin bil bliver telefonmontøren Roy Neary (Spielbergs alter ego Richard Dreyfuss) besat af at finde ud af, hvor ufoen kom fra, og hvorfor andre, der også har set ’lyset’, synes lige så besatte som ham.

Først efter at have forladt sin familie og draget mod Devil’s Tower i Wyoming får Neary svaret – i et visuelt forførende klimaks, hvor John Williams’ symfoniske fem-toners-ostinat bliver en del af plottet. ’Nærkontakt af tredje grad’ er en idealistisk sci-fi-odysse fyldt med magisk lys, religiøs symbolisme og nyskabende visuelle effekter og er én af Spielbergs bedste og mest personlige film.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (41 votes)
4.8
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Simon

Fatter ikke den er så populær. Halv kedelig historie, irriterende hovedperson og gennemskueligt plot. Kun to stjerner fra mig af.

Nikolaj

Endnu et Spielberg mesterværk. Den er utrolig flot lavet, fremragende historie. Og selvfølgelig John Williams musik er fantastisk.

Helt sikkert en af Spielbergs bedste, og det er helt ufattelig at hverken Spielberg eller George Lucas vandt en oscar for bedste film eller bedste instruktør det år.

Jakob P.

Nærkontakt Af Tredje Grad får 5 stjerner af Anmelderen *****

Nærkontakt Af Tredje Grad - Close Encounters Of The Third Kind er stadig en fantastisk film, selv om den blev lavet helt tilbage i 1977, så er historien, handlingen og effekterne tidsløse. Effekterne bærer præg af tiden dengang, men man må sige at filmen er en imponerende fortælling, og den var både sjov, speciel og en god oplevelse at se. Filmen er instrueret af selveste Steven Spielberg, og det bærer filmen i hvert fald præg af, for den er kort sagt: fantastisk! Historien er enestående, skuespillerne bærer præg af en vis autenticitet, som er sjælden at spore i hvilken som helst film. Det er længe siden jeg har set den sidst, men set den har jeg altså, men det var stadig en stor oplevelse bare at se den på dvd. Jeg kan forestille mig, at det har været en endnu større oplevelse, at se den på det store lærred.

Da Roy Neary en aften bliver kaldt på arbejdet, bliver han vidne til ankomsten af fremmede væsner fra en anden verden. Han bliver solbrændt efter at være udsat for et stærkt og skarp lys, og begynder at se indre billeder i hans hoved af en bestemt form, i alle ting som han kigger på. Han har set og mødt en UFO, og han er ikke den eneste. Hans kone og børn tror desværre han er ved at blive tosset, men Roy føler sig nødsaget til at bygge en model, af den form som han bliver ved at se for sig. Da han efterfølgende ser nøjagtig samme form i fjernsynet, starter en rejse og et eventyr for Roy, som han i hvert fald ikke havde regnet med. Og snart finder han ud af, at han ikke er den eneste i verden, som ser indre billeder af en bestemt ting. Mens myndighederne prøver at skjule sandheden, finder Roy ud af at han er blevet udvalgt, til at følge de fremmede væsner til en anden verden.

Det er godt nok en fantastisk historie, i en fantastisk film, med storartet skuespillere. Handlingen er frisk og god, historien er foruden fantastisk også spændende, og man glæder mig til hvad de udvalgte mennesker i filmen møder på deres rejse. Effekterne er utrolig godt lavet, i betragtning af at filmen er fra 1977, så er UFO'erne og rumskibene rigtig flot lavet og smukke. Historien i filmen er speciel, man følger individuelle mennesker i deres kamp for at finde sandheden, og på deres rejse som de tager ud på for at følge deres indre længsel. Skuespillet er generelt godt, temmelig overbevisende og udmærket spillet. Tempoet i filmen er en anelse langsomt, og rytmen ligeledes faktisk temmelig rolig, men man keder sig ikke på noget tidspunkt. Nærkontakt Af Tredje Grad er en imponerende film, om dette hersker der ingen tvivl, og det er jo heller ikke hvem som helst som har instrueret den. Utrolig film!

Frank

Fremragende Science Fiction Drama

S. Rico

En noget langsomt opbygget science fiction film sammenlignet med dagens standard. Der er ikke så meget tju-bang, men giver man den en chance, så får man et ganske udmærket drama med en god portion indbygget aliens og flyvende tallerkner.

Wayne

Meget tidstypisk beskrivelse af den frygt for det fremmede der prægede verden, og især USA. Specialeffekter, der aldrig var set før.

Jakob P.

Du ser godt nok mange film Wayne :-)

Wayne

Det bliver da til et par stykker, hen ad vejen. :-)

Nogenuser/12232

den er super fed, kunne godt havde taget lidt af i starten

Hearmeroar

En af de bedste film nogensinde, den er gennemført og vidunderlig

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.