Benedetta

Censur 15
10. Mar 2022
131 min
Another World Entertainment
Benedetta
Billede
(© Another World Entertainment)
Billede
(© Another World Entertainment)
5.3 / 6
Brugere (4)
4.2 / 6
Medier (5)
Bedøm selv filmen:

Det historiske drama 'Benedetta' udspiller sig på et kloster i en lille italiensk by i det 17. århundrede. Her følger man den unge nonne Benedetta, der som barn blev optaget på klostret.

Som voksen begynder hun at få religiøse syn, hvor hun møder Jesus i forskellige scenarier. Disse forunderlige syn bliver starten på en rejse ind i kødets lyster for den ellers fromme Benedetta.

Der tændes kun endnu mere op under begæret, da den unge kvinde Bartolomea en dag ankommer til klostret. De to udvikler nu et farligt forhold, der - hvis det bliver opdaget - vil få store konsekvenser for de to.

Historien er løst baseret på bogen 'Immodest Acts: The Life of a Lesbian Nun in Renaissance Italy' fra 1986 af Judith C. Brown, som ligeledes lod sin bog inspirere af virkelige begivenheder.

'Benedetta' er instrueret af hollanske Paul Verhoeven, der har så forkellige film som RoboCop og Total Recall samt Elle og Black Book på sit CV. Dramaet blev desuden nomineret til Guldpalmen på filmfestivalen i Cannes. (copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

5,3

4 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: