Cookie- og Privatlivspolitik

Bronson

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
24.07.2009
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Bronson
|
Mød Englands voldeligste mand i 'Pusher'-instruktøren Nicolas Winding Refns nye film, ’Bronson’.

Den britiskfødte Michael Peterson, bedre kendt under øgenavnet Charles Bronson, blev i en alder af 19 år anholdt for væbnet røveri.

Drevet af et overdrevent ønske om at ville være kendt sikrer han sig med sine talrige, psykopatiske overgreb på både politi og fængselspersonale en spektakulær forlængelse af opholdet.

Af sine godt 34 år i fængsel er 30 af dem blevet afsonet i isolation, og han har samlet set været løsladt lidt under fire måneder.

Med ’Bronson’ har Refn skabt en hårdtpumpet volds-cabaret, en ublu dyrkelse af rå, dyrisk maskulinitet.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (110 votes)
3.7
3.6

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... 'Bronson' er blevet en film med et suverænt stilistisk overskud, der fastholder og tryllebinder og som, frem for alt, er som ingen anden film." (Ann Lind Andersen) ()

 • BT

  "Når filmen alligevel ER værd at se skyldes det Tom Hardys fremragende portræt af en mand, som ikke har andre end sig selv at bebrejde sin skæbne og heller ikke gør det." (Steffen Jungersen) ()

 • Ekstra Bladet

  "De røde farver, den dystre belysning, det veludnyttede soundtrack og et glimt af barsk humor gør alt sammen 'Bronson' til klassisk, kompromisløs Nicolas Winding Refn." (Kirstine Krefeld) ()

 • Jyllands-Posten

  "Velkommen til et standup cabaret teater med vold ophævet til foruroligende kunst." (Frederikke Lett) ()

 • Politiken

  "... lige så meningsløs på film, som vold er i virkeligheden." (Erik Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Simon

Altså hvis du bare ikke ville gøre dine film så ensrettet som Bronson.

På den ene side er Tom Hardy fantastisk som Michael Peterson/Charles Bronson, på den anden side er det egentligt bare en til tider sjov, vild og sindssyg film om en mand som hele tiden er i fængsel, banker folk eller er på en scene. Jeg fandt den dog super underholdende og en af de bedre film jeg kalder "hvis du ikke orker at se en tre timers langt mesterværk".

Og så har It's a Sin aldrig været bedre i en film.

Wayne

som voldspsykopat - og i hænderne på Refn fungerer det glimrende.

Lars Michael

Ham der reder filmen er Tom Hardy han spiller virkelig godt en mand som er farlig i filmen , men ellers så er det ikke en film fra små børn.

S. Rico

Surrealisme blandes mesterligt med socialrealisme i denne meget specielle film. En grotesk film om en grotesk mand.

Instruktøren har vist primæt ønsket at lave en kunstfilm - og mindre bekymret sig om at give tilskueren en klart budskab. Herunder at få en forståelse af hovedpersonen, som fremstår ret så endimensionel.

Filmen giver klare associationer til den klassiske A Clockwork Orange. Sidstnævnte er dog efter min mening noget mere nuanceret i sin fremstilling.

Frank

Fremragende Action Drama

Kronk fra david by

et godt drama action

Frejauser/453455

über niced movie main

Louiseuser/520791

Filmen om den uintelligente Bronson er meget mere en kronolog, der blot fortæller og berettiger om hans liv, hvor man langsomt ser perioder fra hans liv. Der mangler i høj grad en egentlig handling, udover blot at følge hans liv (som er meget ensformet). Det trækker klart op at man i starten får at vide at den er baseret på en virkelig historie, Da der i stor grad mangler underholdningparameteret.
Så alt i alt en langvarig film.

Farrah

men alligevel ikke helt så fed som traileren lovede, eller også var det bare en film, der kunne have gjort sig bedst i trailerlængde?
Nej, det er ikke fair - Tom Hardy leverer varen, musikken er fed og tempoet er højt, men det bliver til tider kedeligt.

Lars Linduser/1319

det er den værste film jeg hidtil har set.. den er ikke værd at spilde penge på.. den er mystisk og har en underlig historie.. den er værd at sende på tv2 charlie, eller dr2, kanaler som ingen ser alligevel..

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.