Cookie- og Privatlivspolitik

Bronson

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
24.07.2009
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Bronson
|

Mød Englands voldeligste mand i 'Pusher'-instruktøren Nicolas Winding Refns nye film, ’Bronson’.

Den britiskfødte Michael Peterson, bedre kendt under øgenavnet Charles Bronson, blev i en alder af 19 år anholdt for væbnet røveri.

Drevet af et overdrevent ønske om at ville være kendt sikrer han sig med sine talrige, psykopatiske overgreb på både politi og fængselspersonale en spektakulær forlængelse af opholdet.

Af sine godt 34 år i fængsel er 30 af dem blevet afsonet i isolation, og han har samlet set været løsladt lidt under fire måneder.

Med ’Bronson’ har Refn skabt en hårdtpumpet volds-cabaret, en ublu dyrkelse af rå, dyrisk maskulinitet.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (110 votes)
3.7
3.6

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... 'Bronson' er blevet en film med et suverænt stilistisk overskud, der fastholder og tryllebinder og som, frem for alt, er som ingen anden film." (Ann Lind Andersen) ()

 • BT

  "Når filmen alligevel ER værd at se skyldes det Tom Hardys fremragende portræt af en mand, som ikke har andre end sig selv at bebrejde sin skæbne og heller ikke gør det." (Steffen Jungersen) ()

 • Ekstra Bladet

  "De røde farver, den dystre belysning, det veludnyttede soundtrack og et glimt af barsk humor gør alt sammen 'Bronson' til klassisk, kompromisløs Nicolas Winding Refn." (Kirstine Krefeld) ()

 • Jyllands-Posten

  "Velkommen til et standup cabaret teater med vold ophævet til foruroligende kunst." (Frederikke Lett) ()

 • Politiken

  "... lige så meningsløs på film, som vold er i virkeligheden." (Erik Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

som voldspsykopat - og i hænderne på Refn fungerer det glimrende.

Lars Michael

Ham der reder filmen er Tom Hardy han spiller virkelig godt en mand som er farlig i filmen , men ellers så er det ikke en film fra små børn.

S. Rico

Surrealisme blandes mesterligt med socialrealisme i denne meget specielle film. En grotesk film om en grotesk mand.

Instruktøren har vist primæt ønsket at lave en kunstfilm - og mindre bekymret sig om at give tilskueren en klart budskab. Herunder at få en forståelse af hovedpersonen, som fremstår ret så endimensionel.

Filmen giver klare associationer til den klassiske A Clockwork Orange. Sidstnævnte er dog efter min mening noget mere nuanceret i sin fremstilling.

Frank

Fremragende Action Drama

Farrah

men alligevel ikke helt så fed som traileren lovede, eller også var det bare en film, der kunne have gjort sig bedst i trailerlængde?
Nej, det er ikke fair - Tom Hardy leverer varen, musikken er fed og tempoet er højt, men det bliver til tider kedeligt.

Søren

Hr Refn, du skylder mig 150 kr, sikke en lortefilm, ikke engang fight scenerne virker

Kasper Dahl Nicolajsen

Bronson er en genial film, fordi selve Bronson karakteren er genial. Han gør alle de ting, man af og til kunne have lyst til at gøre. Han lever livet præcis som det passer ham, og er fuldtstændig ligeglad med konsekvenserne. Han er på jagt efter det der adrenalin kick, samtigig med han på en eller anden måde også søger kunsten.
Ikke nok med det, er filmen også genial som komedie i følge mig. Fordi der opstår mange sjove situationer, og de er ikke sjove på den der platte irreterende amerikanske måde, nej de er virkelig sjove, på den sjove måde ;-)
Så hvis du har brug for et godt grin og er træt af de normale platte amerikanske film, så se Bronson. Ikke nok med et godt grin, får du også en god og sand historie. Det kan næsten ikke blive bedre :D

BaconKat

Tror jeg roligt kan sige at "Bronson" kommer på min liste over ynglingsfilm.

Hold da kæft den var fed. Tom Hardy spiller en fantastisk Charles Bronson. Jeg troede på ham. Han ER tosset og han ER Charles Bronson.

Winding Refn har lavet en chokerende, underfundig og til tider meget sjov film.

Gør jer selv den tjeneste at tage ind og se den, hvis du er træt at "pæne" Hollywood" komedier.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.