Cookie- og Privatlivspolitik

Blue Velvet (1986)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
11.11.1969
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Blue Velvet
|

EVENT Magisk farveskiftende Blue Velvet-Gin & Tonic inkluderet i billetprisen. David Lynch brød igennem til det brede publikum med dette stilfulde og foruroligende miks af kriminalhistorie, forstadsdrama og psyko-thriller. Kyle MacLachlan er den unge Jeffrey Beaumont, der vender hjem til sin fødeby, da hans far får et slagtilfælde. Her viser det sig snart, at der under den solbeskinnede forstadsidyl gemmer sig en verden af vold, sadomasochisme og psykose. Det hele starter, da Jeffrey finder et afskåret øre på en græsplæne. Han prøver at finde ud af, hvor det kommer fra og møder derved kvinden Dorothy (Isabella Rossellini). Hun bliver seksuelt udnyttet af den perverse forbryder Frank (Dennis Hopper), som holder hendes familie fanget som pressionsmiddel. Den unge Jeffrey bliver langsomt suget ind i det syge miljø…

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (23 votes)
4.7
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

En af David Lynch's mest ikoniske og roste film. Der er ved gensyn utrolig mange ligheder med hans efterfølgende Twin Peaks projekt: den umiddelbare forstads idyl, et uhyggeligt fund i naturen, Angelo Badalamenti musikken, den hyggelige diner, roadhouse stedet med levende musik, en psykopatisk morder - og ikke mindst blandingen af krimithriller og soap melodrama. 4½ stjerner.

Frank

Fremragende Film

Wayne

Nysgerrighed slog katten ihjel. Helt så galt går det ikke her, men Lynch viser den mørke side af sin karriere. Dennis Hopper er en fremragende psykopat.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.