Cookie- og Privatlivspolitik

Blue Velvet (1986)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Blue Velvet
|

Filmen 'Blue Velvet' starter med den unge mand, Jeffrey Beaumont, som er på besøg i sin hjemby, hvor finder han et afskåret øre i græsset.

Jeffrey melder det til politiet og kommer i kontakt med politimesterens søde datter, Sandy. Men istedet for at lade sagen være, begynder Jeffrey at undersøge, hvor øret mon kommer fra, og ledetrådene fører ham til den mystiske natklubsangerinde, Dorothy Vallens og den psykopatiske forbryder Frank Booth.

David Lynch brød igennem til det brede publikum med 'Blue Velvet' - den stilfulde og foruroligende miks af kriminalhistorie, forstadsdrama og psyko-thriller. Kyle MacLachlan er den unge Jeffrey Beaumont, der vender hjem til sin fødeby, da hans far får et slagtilfælde. Her viser det sig snart, at der under den solbeskinnede forstadsidyl gemmer sig en verden af vold, sadomasochisme og psykose.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (20 votes)
4.6
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

En af David Lynch's mest ikoniske og roste film. Der er ved gensyn utrolig mange ligheder med hans efterfølgende Twin Peaks projekt: den umiddelbare forstads idyl, et uhyggeligt fund i naturen, Angelo Badalamenti musikken, den hyggelige diner, roadhouse stedet med levende musik, en psykopatisk morder - og ikke mindst blandingen af krimithriller og soap melodrama. 4½ stjerner.

Simon

En syret hypnose af en film. Hopper er fantastisk som Frank Booth, plottet er en tur gennem vanvid og har nogle syge citater. Det eneste jeg har imod filmen er slutningen.

Skal klart ses igen engang.

mads

er man til den ret så syrede lynch stil og finder hans nærmest satiriske fremstilling af en typisk amerikansk by(ikke så typisk, igen) interessant, har man faktisk med en spændende og håndgribelig historie at gøre.

Frank

Fremragende Film

Wayne

Nysgerrighed slog katten ihjel. Helt så galt går det ikke her, men Lynch viser den mørke side af sin karriere. Dennis Hopper er en fremragende psykopat.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.