Cookie- og Privatlivspolitik

Birdman

Tilladt for børn over 11 år
ADVARSEL: INDEHOLDER SPOILERS! Filmen har en hektisk, anspændt og lettere dramatisk grundstemning. Hovedfigurerne er overvejende frustrerede, vrede og forvirrede, og mange scener indeholder konflikt og skænderi. I én scene går en hovedfigur ind på en teaterscene med en pistol i hånden, han truer en mand og en kvinde, som ligger in en seng, og ender med at skyde sig selv, hvorefter han falder (teater)blødende om. I en næsten identisk scene, skyder hovedfiguren sig selv, men denne gang med en rigtig pistol. Endelig har hovedfiguren på et tidspunkt voldsomme hallucinationer, mens han går på gaden, og vi ser bl.a. mennesker, der skydes, bygninger der bryder i brand samt en stor, monstrøs rovfugl, der sidder truende på et tag. Da der ikke er hverken udpenslet vold eller mennesker, som kommer til skade, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
22.01.2015
| |
1 time 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Birdman: or (The Unexpected Virtue of Ignorance)
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, Særvisning
|
Billetter

I filmen 'Birdman' forsøger den fallerede Hollywood-skuespiller Riggan Thomson at genetablere sin karriere ved at instruere et teaterstykke på Broadway.

Riggan er stadig bedst kendt som superhelten Birdman og møder derfor stor skepsis hos New Yorks snobbede kulturelite. Som om det ikke var modstand nok, må filmstjernen også kæmpe med krævende skuespillere, en datter med selvværdsproblemer og sit eget ego, der spøger i kulissen.

Instruktøren Alejandro González Iñárritu (Babel, Biutiful, Amores Perros) har med 'Birdman' ikke blot lavet et af årets mest omtalte, kritikerroste samt prisvindede dramaer, men også et originalt værk, der er filmet, så det ligner én lang optagelse.

Titelrollen spilles af den tidligere Batman-skuespiller Michael Keaton, hvis sorthumoristiske indsats allerede har sikret ham en Golden Globe-sejr. I yderligere roller ses Emma Stone og Edward Norton som henholdsvis datter og rival.

'Birdman' vandt fire Oscars for bl.a. Bedste instruktør og Bedste film. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (522 votes)
4.7
5.5

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Birdman' er en sjælden kombination af at være en snakkesalig film, hvor referencerne og in-jokes'ene falder i tætte stimer, og et visuelt mesterstykke, hvor Emmanuel Lubezkis kameras sømløst svæver rundt om karaktererne som en meddigtende flue på væggen." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "'Birdman' er en af den slags film, hvor både tid, sted og logik vendes på hovedet. Og med noget, der ligner én lang kamerabevægelse tager denne galemandssymfoni biografgæsten med på en rutsjebanetur uden lige." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "'Birdman' formår på den ene side at være en ekstremt stram og fokuseret sædeskildring, som en slags Woody Allen på turbo, og samtidig være vildt fabulerende og visuelt overraskende." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Filmmediet bliver pillet fra hinanden og sat sammen med en legende lethed og jazzet frihed. Samme superlativer kan smides i grams om filmens suveræne skuespil [...]." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Den mexicanske instruktør [...] har lavet endnu en begavet og eksistensfinurlig snurretop af en film, der spinder kreativt guld i fulde to timer. Ja, faktisk giver den dig alt, hvad du kan drømme om, hvis du er ægte filmelsker." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Birdman' er i mine øjne en markant og overraskende udvidelse af Inarritus territorium. En komedie, der trækker lige skarpt på moderne pointer og gammeldags dyder." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Birdman' må være den bedste teaterfilm siden Bob Fosses 'All That Jazz' (1979), som havde mange af de samme takter, men var mindre interesseret i kulturel satire. Hård humor veksler med kejtet patos, storhed og ynkelighed balancerer." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

En noget anderledes film , men en film som jeg så må sige vi har manglet, men sikke en film godt spillet især fra Michael Keaton som har været savnet.

HenrikTuser/300302

Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige... Den går langt over mit hovede! Fatter den ikke.

På trods af supergode skuespillere og skuespillerpræstationer, er underholdningsværdien det meste af tiden meget ringe. Og hvorfor er der en skide trommeslager, der øver sig i det teater hele tiden???

Så den heldigvis i TV, så jeg kunne zappe væk efter en time. I biografen var jeg nok udvandret :(

magicthe

Hej Henrik

Den trommeslager, som du ser i Birdman, øver sig ikke. Istedet er han "filmens soundtrack", og spiller den musik vi ser. Trommeslageren har ingen relevans for filmens historie, og er derfor ikke en del af den.

Jakob

Forstod du ikke, hvis jeg må tillade mig at spørge? :-)

Simon

Endelig. Endelig! ENDELIG! Endelig vinder den rigtige film ved Osacr uddelingen. Det var sgu på tide.

Michael Keaton spiller Riggan Thomson, en ældre skuespiller som er kendt for sin rolle som Birdman. En superhelt, som fører tankerne hen på Batman, som Keaton spillede i 89' og 92'. Ikke nok med at han kæmper for at holde sit ego i kontrol, så får han en ret så arrogant og irriterende skuespiller på settet. Mike Shiner, spillet af Edward Norton. Riggan har også et dårligt forhold til sin datter, spillet af Emma Stone. Alle de problemer prøver han at holde styr på, men det er svært.

Alle de skuespillere jeg nævner her, fortjente en Oscar. Jeg vil ikke sige "især". Men Michael Keaton. Han er 64 år gammel, og er slidt. Det er sååååå syndt, at han ikke vandt. Det bliver formeneligt hans sidste og første nomination, og det er ærgeligt. Han spiller så genaialt. Og jeg ved godt, at jeg sagde at både Arquette og J.K. Simons fortjente deres Oscar. Men nej. Ikke en skid de gjorde. Det er hårde ord, men Emma Stone og Edward Norton er så meget bedre.

Som publikum bliver man hurtigt fanget af, at der næsten overhoved ikke bliver klippet i filmen. Det er så sindsygt, og ALG fortjener din Oscar pisse meget. Hans manuskript er fejlfrit, og mega morsomt. Man griner virkelig tit.

Jeg turde ikke håbe på så meget. Men hold nu helt op. Den er ikke bare 2014 bedste film. Den er en af årtiets bedste film.

Nikolaj

Man kan ikke andet end at blive imponeret over, hvor lang tid de har filmet uden pause, og samtidig få det til at se så realistisk ud. Det er en syret oplevelse, men også samtidig utrolig realistisk oplevelse: En hovedperson der ville træde ud af sin fortid som superhelt, men det kniber med, at få det gjort ordenligt. For hans stykke er ikke lige i andmelerens smag. Og han ville altid blive husket som Birdman.

Det virker som noget man har hørt før, tænk bare på James Bond skuespillerne. Sean Connery ville altid blive husket for den perfekte og bedste Bond. Til George Lazenby, som ingen kan huske, andet end han var den mest udskældt af alle dem, der spillede Bond. Tænk at træde ud af sådan en fortid og prøve på at blive mere en karakter skuespiller, det må være svært.

Jeg synes, at filmen er fremragende. Rigtig underholdene og tankevækkende. Den gør måske lidt for meget ud af Hovedpersonens frustationerne sammen med Birdman. Men det skader ikke så meget, da det ellers er en fremragende men syret oplevelse.

CINEMANDRUP

Jeg slugte al den hype, der var omkring filmen råt og glædede mig virkelig til en filmoplevelse af de store. For det første er Michael Keaton en fabelagtig skuespiller og med denne film beviser han det virkeligt. For det andet er denne film så tilpas underlig at den bare rammer plet i stil, drama, kameraføring, skuespillere og karakterudvikling. For det tredje er dette en lækkerbisken til det publikum, som kan lide det stille mesterværk, men med en god portion dramatik.

Michael Keaton som førhen har spillet superhelt (Batman), befinder sig i denne film i en rolle, hvor han kun bliver husket for sin karakter Birdman, men ønsker at efterlade sig andre ting at blive husket for. Ikke nok med at han kæmper for at holde sit ego i kontrol, så får han en rival på settet i form af Edward Norton, konstant far-datter-kontroverser med en datter som ikke oser af selvværdsoverskud.

Filmen rummer mange små genialiteter, hvor det første du som tilskuer bemærker er kameraføringen, som føles som et langt konstant take. Det føles glidende hele vejen igennem, med yderst kreative overgange og du kan faktisk ikke se overgangene medmindre du virkelig sidder og spotter efter dem. Dernæst er filmen smukt filmet med en helt unik sans for hvad der fungerer foran et kamera og hvor det visuelle i særdeleshed gør filmen ære.

Noget af det bedste ved filmen er uden tvivl Michael Keaton og hans karakter. Keaton spiller en mand, som er kendt for sin helterolle Birdman, men nu søger nye veje. Sammenligningen kan helt bestemt drages til Michael Keatons Batman rolle, så det hele falder i hak oig føles som noget der kunen være en relevant for ham. Sammenspillet imellem Keaton og Norton er supert og det føles konstant som om de faktisk spiller dem selv og som om meget af dialogen er spontant, hvilket indikerer store skuespils præstationer.

Det absolut bedste jeg kunne lide ved filmen var dens spot-on humor som kom snigende hele tiden uden at ane hvornår og så simpelthen nyde Michael Keaton kæmpe med sit ego, som også har sin helt egen rolle i filmen.

Filmen er kryptisk at skulle gengive overfor andre, hvis man skulle fortælle hvad den handler om, da det er noget man skal opleve. Enten elsker du denne film eller også vil du syntes at den er ret så kedelig og alt for overhypet. Jeg hører til den gruppe som elskede filmen, da det er dramatik når det er bedst, krydret med sort humoristisk sans og karakterudvikling af guld kaliber. Keaton er skøn hele vejen igennem.

Gitte <3user/16815

´Filmen var udmærket, men tror jeg havde større forhåbninger til den, pga. den har været meget i pressen..

Albert

Fuck Boyhood

Johan Pedersen

Riggan Thomson der spiller med i de gamle "Birdman" film prøver nu i teateret på Broadway at genoptage sin skuespillerkarriere igen. Det der er interessant i filmen, er at kameraet bare bliver ved med at føre rundt i hele Broadway. En rigtig god dialogfilm der giver mening. Skuespillet er også forrygende. Men dem der har lidt mere speed erfaring, vil nok ikke kunne overskue den. Men hvis man kan li' denne slags film, så er den værd at se.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.