Cookie- og Privatlivspolitik

Bardo, en falsk fortælling om en håndfuld sandheder

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en komediepræget og dramatisk stemning. Den indeholder flere surrealistiske scener og heraf nogle med voldsomt indhold. Eksempelvis ses sekvenser fra en fødsel, hvor et nyfødt barn kommes tilbage i en kvindes livmoder for derefter at blive tabt igen og der klippes en lang navlestreng, som efterlader blodige slæbespor. Der indgår scener med krigshandlinger, hvor soldater skyder og likviderer andre soldater med bajonetter og i en scene ses tilsyneladende døde menneskekroppe ligge i en stor bunke viklet ind i hinanden. Endelig indeholder filmen scener med voksne, som har lettere udpenslet sex med hinanden. Da scenerne med det voldsomme indhold overvejende indgår i en absurd og flere steder komisk sammenhæng og fordi filmen også indeholder lange rolige passager, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
17.11.2022
| |
2 timer 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
BARDO, falsa crónica de unas cuantas verdades
|

Filmen 'Bardo, en falsk fortælling om en håndfuld sandheder' følger en mexikansk journalist og dokumentarist, der vender hjem for at konfrontere sin identitet, familierelationer og fortid. 

Det er den anerkendte instruktør Alejandro González Iñárritu, som instruerer denne nostalgiske komedie. Han har tidligere stået bag anmelderroste film som BabelThe Revenant og ikke mindst Birdman, der vandt en Oscar for Bedste Film i 2015. 

Filmen, som er blevet sammenlignet med Federico Fellinis , er Iñárritus første film i syv år, og havde premiere til Filmfestivalen i Venedig i 2022.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1 vote)
5
3.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Den Oscar-vindende mexicanske instruktør, Alejandro G. Inárritu, har med sin fabulerende film 'Bardo, en falsk fortælling om en håndfuld sandheder', lavet et flot og selvoptaget værk." (Ann Lind Andersen)

 • Filmmagasinet Ekko

  "'Bardo' står i dyb gæld til Federico Fellinis '8½', der selvironiserer over en stor instruktørs karriere, men også til amerikanske Charlie Kaufmans neurotikerportrætter som 'Evigt solskin i et pletfrit sind'." (Niels Jakob Kyhl Jørgensen)

 • Kristeligt Dagblad

  "Det er sådan noget, han kan, Iñárritu. Stadigvæk. Han kan skabe vidunderligt virtuose scener, fulde af magi. [...] Men noget er ikke som det plejer hos Iñárritu. Strømmen af virtuose scenarier samler sig ikke til samme overbevisende helhed." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "Oscar-vinderen Iñárritu er tilbage med storslåede scener af Mexicos historie samlet om ... hans egen navle. Den har gribende scener, men er desværre ikke helt så interessant." (Søren Vinterberg)

 • Soundvenue

  "'Bardo' er et forvirrende og frustrerende miks af Hollywood-hangover, mexicanske identitetskvaler og en historie om et dødfødt barn. Der er dog stærke visuelle åbenbaringer at finde i det ellers ret så udmattende selvportræt." (Henrik Reinberg Simonsen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.