Cookie- og Privatlivspolitik

Ammonite

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en rolig, men alvorsfuld og lettere konfliktfyldt grundstemning, og hovedpersonerne skildres gennemgående ulykkelige og tyngede. Der er flere scener, hvor to personer har sex, hvoraf én er meget langvarig og eksplicit. Det vurderes derfor, at filmen kan virke skræmmende eller grænseoverskridende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
20.05.2021
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ammonite
|
Versioner: se alle
2D, Strikkebio
|
Ammonite dansk plakat

Det romantiske drama 'Ammonite' foregår i 1840'ernes England og handler om den anerkendte palæontolog Mary Anning, der arbejder i en lille by nær den sydengelske kyst.

En dag ankommer turisten, Roderick Murchison, til byen med sin hustru, Charlotte, der er ramt af en personlig tragedie. Roderick udtrykker stor beundring for Marys arbejde og tilbyder hende penge for at se efter Charlotte, mens han er bortrejst.

Marys liv er en konstant kamp for at få pengene til at række, så hun har ikke råd til at takke nej. Hendes stolthed og passion for sit arbejde, fører dog hurtigt til sammenstød med en uinteresseret og ugidelig Charlotte.

Men da uventede følelser langsomt begynder at opstå mellem dem, bliver det begyndelsen på en kærlighedsaffære, der vil ændre de to kvinders liv for altid.

I hovedrollerne ses Saoirse Ronan og Kate Winslet. Filmen er skrevet og instrueret af Francis Lee, har tidligere har stået bag God's Own Country

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (16 votes)
4.8
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Børsen

  "'Ammonite' er en lille perle, der giver indspark til tidens feminismedebat og til kampen for at elske den, man vil. Man går klogere fra biografen." (Michael Solgaard)

 • Filmland P1

  "Det er ikke umuligt at forestille sig en mere medrivende film, der faktisk handler om Mary Annings liv som forsker. Men det lykkes Francis Lee at skabe en dragende beretning om to kvinder, hvis kærlighed er stærk, fordi den også er et oprør." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "... selv om Francis Lee således har proppet to aktuelle tematikker ind i sin film, bliver 'Ammonite' ikke specielt nærværende." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "'Ammonite' rummer en sexscene til historiebøgerne, men filmen selv er desværre mere flad end forførende." (Johanne Høgfeldt)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.