Cookie- og Privatlivspolitik

Adams Æbler

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
15.04.2005
| |
1 time 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Adams Æbler
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, Særvisning
|
Billetter

Den danske komedie 'Adams æbler' følger konfrontationen mellem den positivt tænkende præst Ivan og nynazisten Adam, som kommer i samfundstjeneste i kirken.

Adam vil overbevise Ivan om, at han er ond, så han prøver at få præsten til at indse alt det dårlige, som er overgået ham i livet og dermed bryde ham ned.

'Adams æbler' har et rigt karaktergalleri som altså spænder fra en kværulantisk præst, en nynazist, en alkoholisk eks-tennisspiller Gunnar, tankrøveren Khalid, der nyfortolker det danske sprog og den gravide alkoholiker Sarah.

Filmen er instrueret og skrevet af manden bag Blinkende lygter og De grønne slagtere, Anders Thomas Jensen, der også senere har lavet Mænd & høns.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (105 votes)
4.6
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Vel en af Anders Thomas Jensen bedste film, ligger næste oppe ved Blinkende Lygter.

Filmen har stort set alt det en sjov film skal ha, og for det første er det virkelig sjovt.

Mogens

Fantastisk dansk film alle burde se

Anders

Et must for alle, der kan lide danske film! utrolig gode skuespillerpræstationer og manus er spot on!

Rasmus

Filmen er plat men der er en sjov form for plat

S. Rico

Anders Thomas Jensen laver få - men altid meget gode, meget anderledes og ofte ret ekstreme film. Et yderligere kendetegn er den vanvittige sorte humor. Og her skal der gives en lille advarsel til Adams Æbler: det er klart den MINDST familievenlige af hans fire spillefilm. Filmen om nynazisten Adam og den hårdt prøvede præst Ivan er endnu mere mørk, humoren endnu mere sort, og temaet mere alvorligt end i de øvrige film.

Men selv om den rene underholdningsværdi måske er mindre, end hvad vi er vant til fra hans side, så bliver det opvejet af indholdet, der er spækket til randen med interessante bibelske referencer og temaer. Det som alle betragter som det evige gode - Gud - udfører i virkligheden onde gerninger. Og Adam, der repræsenterer ondskaben som erklæret nynazist - er den mest fornuftige og barmhjertige i historien. Med andre ord en film, der på typisk Anders Thomas Jensen facon vender tingene på hovedet i et meget pudsigt mix af underholdningsfilm og kunstfilm.

Wayne

Historien om præsten der vender den anden kind til. Og meget mere. Absurd og sjov.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.