Cookie- og Privatlivspolitik

007: The Living Daylights (u/text)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Living Daylights
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Bond-serien fejrede sine første 25 år ved at introducere en ny, yngre og farligere agent 007. Den Shakespeare-trænede waliser Timothy Dalton søgte tilbage til rødderne og gjorde James Bond mere sårbar, nuanceret og menneskelig, tyve år før Daniel Craig fik succes med samme tilgang. Også Bond-kvinden er forfriskende nede på jorden i “The Living Daylights”: en tjekkisk cellist (Maryam D’Abo), som finder melodien sammen med Bond under en tur i Wiens berømte pariserhjul.

En russisk general (Jeroen Krabbé) fingerer en afhopning til Vesten. I virkeligheden samarbejder han med en amerikansk våbenhandler (Joe Don Baker) om at smugle råopium og finansiere russernes indkøb af de nyeste højteknologiske våben. Afghanistans hellige mujahedin-krigere hjælper Bond på hans mission, længe før de blev berygtet som Osama bin Ladens mænd!

John Barry skrev for sidste gang musik til serien, og norske a-ha scorede et hit med deres titelsang.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (23 votes)
3.8
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
spiludenomrofus

Uden Connery, ingen 007

Rasmus

Timothy Dalton er nok den værste Bond nogensinde. Og plotte er ringe og kedeligt

laurits

En af de mest undervurderede Bond-film. Dalton var ikke nogen god Bond, men actionscenerne er fremragende, plottet er stærkt, og selvom den har nogle svage skurke er "The living daylights" en af de bedste Bond-film til dato.

CINEMANDRUP

Ny film, ny Bond, ny debut og vi er godt fra start. Timothy Dalton har nu overtaget agent skoene og jakkesættet fra Roger Moore og giver os sit bud på en ny og anderledes Bond, som er mere seriøs og går efter målet for enhver pris. Dette er: The Living Daylights

Stor Ros til instruktøren for at give Timothy Dalton en ultra fed intro scene, som pryder skærmen med fantastisk action. Scenen med Jeepen der flyver ud over klippen efter en intens jagt er vidunderligt farligt gjort og det ser spektakulært ud. Masser af ros for super åbningsscene som også har en relevans for filmen.

Temasagen begynder og det er en lidt blandet fornøjelse, for den får stemplet ”OK” i min anmeldelse. Ikke prangende, men heller ikke dårlig.

Dernæst er filmen ellers i gang og det er agenterne der står for skud, idet nogle bad guys går målrettet efter dem i håb om at kunne operere i stilhed imens agenterne jagter de forkerte mennesker. Plottet er simpelt og ligetil og det eneste det gælder om er at finde ud af hvem, der er på hvilken side.

Filmens skurke – Koskov og Whitaker – er ikke synderligt imponerende i denne film. Der er intet særpræget over dem og de er glemt efter man har set filmen, da de ikke skiller sig ud fra mængden af ligegyldige skurke. Deres håndlanger derimod som er en koldblodig tidligere KGB agent infiltrere mange steder og efterlader et smukt aftryk på filmen, men det er så også det.

Det næste vi har at gøre med er selveste Bond og hans omgangskreds. Timothy Dalton er nu manden i agent 007 jakkesættet. Han gør det faktisk frisk og tilføjer sin egen charme til karakteren. Jeg føler dog, at han mangler Sean Connerys og Roger Moores karisma og en smule mere britisk charme ville passe ham godt. Men det er også store sko efter andre legender at skulle udfylde. Han tilføjer dog en koldblodighed og seriøsitet til Bond som er virkelig forfriskende og passer rigtig godt. Han er meget målrettet og lader sig ikke distrahere så meget og passer ret godt ind i agent verdenen. Derudover har vi fornøjelsen af middelmådige præstationer fra andre folk i filmen.

Filmen skal have ros for at gøre brug af gadgets i stor stil. Ikke nok med de ting som Q viser, men så bliver de faktisk også brugt. Men et stort klap på skulderen skal være for brugen af gadegets i Bonds Aston Martin. Den er spækket med lækkerier og de bruges hver og en.

Filmens har nogle ikoniske scener som hænger godt sammen med actionelementerne. Det første er åbningsscenen, som virkelig sparker røv og derudover har vi nogle gode kampscener og så en heftig og lækker biljagt som går fra vej til is og så ikke mindst alle de lækre ting som bilen indeholder. Derudover er det også filmen, hvor Bond lidt kikset men huskes stadig, som værende den hvor han slipper fra skurkene ved at kælke i en cello – yep det føles helt forkert at skrive det. Og så ikke mindst at hænge efter et fly.

Filmen har lidt kritiske ting kørende for sig. Først og fremmest nogle skurke som ikke er mindeværdige i forhold til så store navne vi ellers har haft i James Bond film. Det er ikke synderligt flotte præstationer vi får fra dem. Den der gør det bedst af skurkene er håndlangeren/lejemorderen. Dernæst kommer der lidt platte scener, som f.eks at kælke væk i en cello og så hele ideen om at Bond skal være i Afghanistan og man tænker er jeg lige trådt ind i Rambo 3, hvor jeg følte at her røg den britiske charme virkelig i baggrunden og det blev til regulær borgerkrig i stedet, hvilket ikke nødvendigvis gør filmen bedre, men giver den meningsløs action.

Filmen er en flot debut film for Timothy Dalton som Bond og den er imponerende med hensyn til effekter. Historien føles lidt tynd, men du er underholdt hele vejen igennem i selskab med en ny seriøs og kold James Bond – som stadig har romancen i ham. En god Bond opdatering til dit filmbibliotek, men hvis du er til britisk charme, så findes der bedre Bond film.

Nikolaj

Og langt bedre end den forrige og efterfølgeren, Timothy Dalton bliver ikke husket som nogle god Bond, men ringe var han hellere ikke. Han var hård, men havde også lidt af samme charme som Sean Connery. Synd at man ikke bevaret stilen i efterfølgeren.

Lars Michael

Ikke Timothy Dalton bedste film som Bond , den anden han lavet (nr.2) var meget bedre , men ellers en ok debut som Bond.

S. Rico

En herlig film i serien med en forfriskende ny fortolkning af Bond. Timothy Dalton gør det absolut udmærket. Jeg synes det er ægerligt, at det ikke blev til flere med ham. Måske Dalton var forud for sin tid, for er det ikke lidt det samme vi så Craig gøre langt langt senere...?

Wayne

Ud Moore og ind Timothy Dalton. En af de abosulut bedre Bond film. Dalton bragte rollen tilbage til det mere oprindelige. Bond er iskold morder, men også mere romantisk end set før. Det var en lovende debut.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.