Cookie- og Privatlivspolitik

Filmografi

Lauren Bacall

Født: 
16. september 1924
Fødested: 
New York, USA

Lauren Bacall er en amerikansk skuespillerinde, som kendes under øgenavnene ”The look” og ”Betty”.
Hendes forældre kom fra middelklassen, hendes far arbejdede som sælger og hendes mor som sekretær. De blev skilt da Lauren var fem år gammel. Da Lauren gik i skole, ville hun oprindeligt være danser, men senere blev hun grebet af skuespil og begyndte efter High School at studere på The American Academy of Dramatic Arts i New York, og herfra fik hun muligheden for at medvirke i flere Broadway produktioner.

På grund af hendes skønhed begyndte hun også som model, og det var igennem et modeljob, at hun blev opdaget af den berømte instruktør Howard Hawks og hans kone. Dette førte til hendes filmdebut i ’At have og ikke at have’ (1944). Lauren Bacall giftede sig med Humphrey Bogart i 1945, og de var gift i 12 år indtil Bogarts død i 1957. Herefter havde hun en kort forlovelse med Frank Sinatra, men da forlovelsen blev brudt af Sinatra, giftede Lauren Bacall sig i 1961 med Jason Robards, med hvem hun blev skilt fra i 1969.
Efter filmdebuten i 1944 steg Lauren Bacalls filmkarriere brat, og hun har efterhånden medvirket i over 70 film og talrige Broadway teaterstykker.

Film i udvalg:
’Dogville’ (2003)
’The Fan’ (1981)
’Mord i Orientekspressen’ (1974)
’Seksløberen som blev tavs’ (1976)
’Misery’ (1990)

Seneste fans (1)

  • Clea