Trine Dyrholm udtaler sig for første gang om dansk seriemorder-rolle: "Det er et vildt projekt"

'Pigen med nålen' skal kæmpe om Den Gyldne Palme
Pigen med nålen
(© Lukasz Bak / Nordisk Film)

Den danske film Pigen med nålen skal i næste måned til Cannes, hvor den er med i opløbet om at vinde den prestigefyldte Guldpalme.

Filmen bygger på den sande historie om Dagmar Overby, som i 1918 foretog såkaldte "arrangerede adoptioner" af uønskede babyer.

Overby beskrives af DR som danmarkshistoriens største seriemorder - og i virkeligheden blev hun dømt for at have myrdet otte spædbørn.

I rollen som Dagmar Overby ses Trine Dyrholm - og hun har nu for første gang udtalt sig om filmen. Det skete i vores podcast. 

Læs med i artiklen her - og lyt til hele podcasten herunder, eller i din foretrukne app (søg blot på "kino.dk filmpodcast"):

'Pigen med nålen' er blevet omtalt som "et eventyr om en grusom sandhed" i sort/hvid, der blander genrer som kostumedrama og gys.

Historien fokuserer dog på Karoline (Vic Carmen Sonne), en fattig ung kvinde, der arbejder på en fabrik og tilsyneladende har mistet sin mand i Første Verdenskrig.

Karoline bliver gravid med fabriksejerens søn, hvilket i samtiden langt fra er acceptabelt. Værre bliver det, da Karolines mand til hendes store overraskelse vender tilbage i live. Resultatet bliver en forfejlet abort i de kommunale bade.

Men så møder hun Dagmar Overby.

Dagmar tilbyder hende en arrangeret adoption af hendes baby, men da hun ikke kan betale, indvilliger hun i at arbejde for Dagmar i hendes butik. Snart viser det sig, at Dagmars løsning på uønskede børn hele tiden har været at slå dem ihjel.

Det svensk-polske stortalent Magnus von Horn står bag filmprojektet, som er udviklet med det danske produktionsselskab Creative Alliance med producer Malene Blenkov i spidsen.

Da Trine Dyrholm besøgte vores podcast i anledning af den biografaktuelle Birthday Girl, var vi selvfølgelig nødt til at spørge hende ind til det ventede projekt. Her er, hvad hun kunne fortælle:

- Jeg kan ikke afsløre så meget. Jeg kan bare sige, at det er et vildt projekt. Det er en meget spændende instruktør...

- Jeg har ikke set noget. Jeg skal lave eftersynkronisering om lidt. Jeg er meget spændt på den film. Det var en meget speciel oplevelse at lave det og udfordrende på alle mulige måder, men også utroligt inspirerende og spændende.

Se de første billeder fra 'Pigen med nålen her'.

'Pigen med nålen' får Danmarkspremiere til efteråret, men i første omgang får den sin verdenspremiere på Cannes i maj.