Ikke for sarte sjæle: 5 uhyggeligt blodige gyserfilm

Der venter litervis af blod i vampyrfilmen 'Abigail'
Billede
(© The Descent)

Den blodtørstige vampyrfilm Abigail kan ses i biografen lige nu.

I forbindelse med den films blodsjaskede strabadser peger vi på 5 af de blodigste gyserfilm nogensinde.

I 'Abigail' kidnapper en gruppe kriminelle en lille pige for at skjule sig i en stor villa og blot vente på, at løsesummen udbetales.

Så nemt går det dog ikke. Det viser sig nemlig, at pigen Abigail ikke er som andre piger, men derimod er en dødsensfarlige vampyr!

Billede
Braindead (© WingNut Films)

Braindead (1992)

Før Peter Jackson instruerede den monumentale The Lord of the Rings-trilogi på et ligeledes monumentalt budget, lavede den newzealandske filmskaber et par ret så skøre lavbudget-film, herunder den absurde Bad Taste, den rablende 'Meet the Feebles' og ikke mindst den særdeles blodige 'Braindead'.

I sidstnævnte splatterfilms spruttende og blodindsmurte finale bliver der nemlig brugt adskillige liter falskt blod. Ja, der er bestemt en grund til, at filmen er kendt som en af de blodigste nogensinde.

Dem, der har set den groteske film, glemmer nok heller ikke den såkaldte plæneklipper-scene, hvor der (ifølge internettet) bliver pumpet hele 11 liter blod ud på publikum i sekundet!

Evil Dead 2013
(© Sony Pictures / Evil Dead)

Evil Dead (2013)

Denne vellykkede genindspilning - eller nytolkning om man vil - af Sam Raimis dæmonbesatte gyserfilm er ikke kun klam, ulækker og uhyggelig, men i den grad også blodig.

Det hele stikker for alvor af i filmens finale, hvor det regner med blod ned over vores heltinde, der går til stålet med en brummende motorsav.

Ifølge filmens instruktør Fede Alvarez brugte de i denne afsluttende scene voldsomme mængder af falsk blod, hvilket kan ses med al tydelighed i den ikonisk blodindsmurt finale.

The Shining 1980
(© Warner Bros. / The Shining)

The Shining (1980)

Stanley Kubricks gysende mesterværk baseret på bogen af Stephen King er overordnet ikke videre blodig. Filmen er derimod bl.a. rig på sin del af urovækkende og snigende grumme scener, der ikke byder på blod.

Bl.a. en intens jagt i en sneklædt labyrint, hvor Jack Nicholsons karakter jagter sin lille familie med en økse. Grumt!

Men én af filmens mange ikoniske scener tager dog i den grad kegler, hvad blod angår. Her åbner The Overlook Hotels elevatordøre sig nemlig, mens i hundredvis af mørkerødt blod vælter ud. Voldsomt, dragende og ikke mindst blodigt.

Billede
The Descent (© Lions Gate)

The Descent (2005)

Denne grottegyser slår sig måske ikke generelt på splattede scener fyldt med blod, men mere på både klaustrofobiske, uhyggelige og intense scener, hvor en gruppe kvinder kommer på afveje i nogle dystre grotter under jorden.

Men når filmen så endelig leverer sine i litervis af blod, er der altså heller ikke sparet på den røde væske.

For en af filmens heltinder ender nemlig i en underjordisk sø af klistret blod med hele sin krop dykket ned under den skvulpende overflade.

"There is Something in the Water"
Piranha 3D (© UIP)

Piranha 3D (2010)

Det er individuelt, hvor uhyggelig, man synes, at blod på film er. I denne genindspilning af Joe Dantes 'Piranha' fra 1978 er det dog lige så meget den grovkornede humor, som uhyggen, der dyrkes.

Det skorter af den grund bestemt ikke på brugen af filmblod. For når flokken af bistre og ikke mindst sulte piratfisk mæsker sig i sagesløse badegæster og bikiniklædte kvinder, fosser blodet ud af alle kropsåbninger.

Vandet males med andre ord rødt, mens ofrene splittes ad i sorthumoristiske stykker af kød og indvolde. Klamt og komisk.