Dansk gyser genindspilles i USA med Hollywood-stjerne

Udgives næste år
Billede
(© Nordisk Film)

Da den danske psykologiske gyserthriller Speak No Evil blev udgivet til det internationale marked sidste år, blev den kaldt både "dybt ubehagelig" og "frastødende" af de amerikanske anmeldere.

Filmen fra instruktør Christian Tafdrup har gjort så stort et indtryk, at man i Hollywood nu har givet grønt lys til en amerikansk genindspilning af den meget omtalte gyser.

Det er endda det populære og ikoniske gyserfilmstudie Blumhouse, der står bag, som nu også kan annoncere, at man har rekrutteret den store skuespilstjerne James McAvoy til at spille hovedrollen.

 

LÆS OGSÅ: Gyserplakat er for uhyggelig til danske biografer - se den her

McAvoy er bedst kendt for film som X-Men: First Class, The Last King of Scotland og Atonement. BAFTA-vinderen satte sidst sit præg i gyserverdenen med It: Chapter 2, som var en stor succesfilm for genren.

Han har også tidligere arbejdet med Blumhouse i de store indtjeningssucceser Split og Glass, som tilsammen tjente over en halv milliard dollars på verdensplan.

'Speak No Evil' omhandler en dansk familie, der er på ferie i Toscana. Her møder de en hollandsk familie, som de nyder ferien sammen med. Tre måneder senere inviteres den danske familie til Holland.

Men den gode stemning fra Italien er forsvundet, og danskerne oplever fra start en grænseoverskridende opførsel. Men hvor langt er de villige til at gå for at opretholde den gode stemning? Og er det i virkeligheden dem, som den er galt med?

 

LÆS OGSÅ: 'Retfærdighedens ryttere' får amerikansk genindspilning med dansk islæt

Genindspilningen instrueres af James Watkins, der skriver sit eget manuskript baseret på Christian og Mads Tafdrups originale historie. Christian Tafdrup vil dog stadig være involveret som executive producer.

Watkins har tidligere instrueret kult-thrilleren Eden Lake og Daniel Radcliffe-gyserfilmen The Woman In Black samt 'Black Mirror'-afsnittet ’Shut Up and Dance’, der nok er et af de mest forstyrrende episoder i serien.

Genindspilningen af ’Speak No Evil’ forventes at ramme biograferne den 9. august 2024.