Cookie- og Privatlivspolitik
Robert Downey Jr. er udset til genindspilning af Hitchcocks bedste film

Robert Downey Jr. er udset til genindspilning af Hitchcocks bedste film

Iron Man-stjernen skal skygge en kvinde

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)

Vertigo fra 1958 er flere gange blevet kåret til verden bedste film, bl.a. af Sight and Sound i 2012, og den har været inspiration til utallige nyere værker, bl.a. Jaws (1975) og Mulholland Drive.

Nu vil Paramount, der producerede Alfred Hitchcocks film i sin tid, genindspille mesterværket. Og ifølge Deadline har de et es i ærmet. Iron Man-stjernen Robert Downey Jr. skulle efter sigende være interesseret i at spille hovedrollen.

'Vertigo' handler om detektiven Scottie (i originalen spillet af James Stewart), der er klar til at trække sig tilbage, efter han får højdeskræk. Men han vælger at påtage sig en ny opgave, da en gammel bekendt hyrer ham til at skygge hans kone, den fjerne Madeleine (Kim Novak).

 

LÆS OGSÅ: Det er Robert Downey Jr.'s skyld, at 'Sherlock Holmes 3' er blevet forsinket i 12 år

Herfra bliver filmen et portræt af en mand, der lider af en stigende besættelse af den smukke Madeleine, og der opstår flere ikoniske filmscener undervejs, bl.a. i et klokketårn.

Skulle Robert Downey Jr. sige ja, vil det være et stort scoop for filmen, der utvivlsomt kommer til at møde en del modstand og skepsis hos filmfans verden over. Det svarer til at genindspille Citizen Kane, Casablanca og The Godfather.

Alfred Hitchcocks værker er tidligere blevet genindspillet, bl.a. med Psycho i 1998, der er en næsten 1:1 kopi af originalen, bare i farver og med en mindre overbevisende hovedrolle.

Hvorvidt genindspilningen Vertigo lægger sig tæt op ad originalen eller forsøger at gå en ny retning, vides endnu ikke.

Den travle manuskriptforfatter Steven Knight (der for nylig kastede sig over et nyt Star Wars-projekt), er hyret til at skrive filmen.

Vertigo-genindspilningen har endnu ingen premieredato.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.