Cookie- og Privatlivspolitik
Ingen danskere vandt: Men en Oscar-vinder har faktisk danske rødder

Ingen danskere vandt: Men en Oscar-vinder har faktisk danske rødder

Har tidligere poseret i dansk landholdstrøje

Stem op!
27
Stem ned!
0
(reset)

Ingen af de danske nominerede fik en Oscar-statuette med hjem til nattens store show. Der var dog alligevel én skuespiller med danske aner, som blev hyldet på den helt store scene, nemlig Jamie Lee Curtis.

Da hun for et par måneder siden modtog en SAG-award for sin rollen som den misforståede skurk Deirdre Beaubeirdre i Everything Everywhere All at Once, fortalte hun selv, at hendes mor (den berømte skuespiller Janet Leigh) var fra Danmark:

- Min far (Tony Curtis, red.) var fra Ungarn, og min mor var fra Danmark. Og de havde ingenting. Og de blev kæmpestore stjerner i denne industri, som de elsker så meget, sagde hun bl.a. i sin tale.

 

LÆS OGSÅ: En grådfyldt aften: Årets mest magiske Oscar-øjeblikke

Hendes berømte forældre var igen i centrum i Curtis' rørende Oscar-vindende tale, som fik en kærlig bemærkning fra deres datter, som var den første af de tre til at vinde en Oscar.

Det er dog ingen hemmelighed, at Jamie Lee Curtis har danske rødder. Tilbage i 2021 poserede den 64-årige stjerne i en dansk landsholdstrøje. Det skete, da hun mødte det danske U21 fodboldlandshold før en EM-kvartfinale i Budapest, hvor hun optog film.

I sit Instagram i sin tid skrev Halloween-skuespilleren:

- ... jeg er stolt over at repræsentere min smukke mor, Janet Leigh, fra øen Bornholm i Danmark i dag.

Lad os sende den kærlighed direkte tilbage i dag. Vi er stolte af Jamie Lee Curtis, der i den grad har fortjent al den hæder, som hun modtager!

Se listen med alle Oscar-vindere 2023 her.

 
 
 
Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Jamie Lee Curtis (@jamieleecurtis)

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.