Cookie- og Privatlivspolitik
En grådfyldt aften: Årets mest magiske Oscar-øjeblikke

En grådfyldt aften: Årets mest magiske Oscar-øjeblikke

Hollywood-eventyret lever!

Stem op!
11
Stem ned!
0
(reset)

Oscar-showet er ganske vist lig med sine eftertragtede filmpriser. Men det er også et show om og ikke mindst med de helt store følelser. Om grin og tårer. Om sejre og nederlag. Om håb og drømme.

Vi fik det hele ved dette års Oscar-fest. Ikke mindst i kraft af en række mindeværdige takketaler.

Her blev der delt flere flotte priser ud til bl.a. den legesyge Everything Everywhere All At Once og et 90'er-comeback grådkvalt indtog podiet, mens vigtige ord blev sagt i forbindelse med prisen for Bedste dokumentarfilm.

Vi har samlet 6 af højdepunkterne fra årets takketaler herunder.

 En dybt rørt Ke Huy Quan (foto: A.M.P.A.S.) 

Ke Huy Quan vandt en Oscar for Bedste mandlige birolle i Everything Everywhere All At Once:

- Min mor er 84 år, og hun er hjemme og ser på. Mor, jeg har lige vundet en Oscar! Min rejse startede på en båd. Jeg tilbragte et år i en flygtningelejr. Og på en eller anden måde endte jeg her på Hollywoods største scene. De siger, at historier som denne kun sker i film. Jeg kan ikke tro, at det sker for mig. Dette – DETTE – er den amerikanske drøm.

- Drømme er noget, man skal tro på. Jeg gav næsten op på mine. Til alle jer derude, hold venligst jeres drømme i live. Tusind tak for at byde mig velkommen tilbage.

Yulia Navalnaya havde bade tankevækkende og rørende ord til publikum, da prisen for bedste dokumentarfilm blev givet til Navalny, der handler om hendes mand, den russiske politiker Alexei Navalny:

- Min mand er i fængsel for at have fortalt sandheden. Min mand sidder i fængsel for at forsvare demokratiet. Jeg beder for den dag, hvor han bliver fri. Forbliv stærk, min elskede.

En glad Michelle Yeoh (foto: A.M.P.A.S.)

Michelle Yeoh vandt en Oscar for Bedste kvindelige hovedrolle i Everything Everywhere All At Once:

- Til alle de små drenge og piger, der ligner mig, som ser med i aften, er dette et fyrtårn af håb og muligheder. Dette er et bevis på at drømme stort, og at drømme går i opfyldelse. Og mine damer, lad aldrig nogen fortælle jer, at I er nået forbi jeres bedste alder.

Jamie Lee Curtis vandt en Oscar for Bedste kvindelige birolle i Everything Everywhere All At Once:

- Til alle de mennesker, der har støttet mig i alle de genrefilm, jeg har lavet gennem årene. De tusinder og hundredtusinder af mennesker: Vi har lige vundet en Oscar sammen! Og min mor og far, som begge var nomineret til Oscars i forskellige kategorier - jeg har lige vundet en Oscar!

En grådkvalt Brendan Fraser (foto: A.M.P.A.S.)

Brendan Fraser vandt en Oscar for Bedste mandlige hovedrolle for The Whale:

- Jeg er taknemmelig for Darren Aronofsky (filmens instruktør, red.) for at have kastet mig en kreativ livline og trukket mig ombord på det gode skib The Whale. Den blev skrevet af Samuel D. Hunter, som er vores fyrtårn.

Daniel Kwan og Daniel Scheinert vandt bl.a. en Oscar for Bedste instruktion for Everything Everywhere All At Once, hvor Kwan fik leveret følgende visdomsord:

- Der er storhed i hver enkelt person.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.