Cookie- og Privatlivspolitik
Harry Potter-skabers modsvar til kritik: "Tonsvis af Potter-fans var taknemmelige"

Harry Potter-skabers modsvar til kritik: "Tonsvis af Potter-fans var taknemmelige"

J.K. Rowling taler ud

Stem op!
39
Stem ned!
0
(reset)

J.K. Rowling har igen og igen måtte forsvare sin position i den kønspolitiske debat. Harry Potter-forfatteren kom for første gang ud i et stort uvejr i 2019, da hun tweetede sin støtte til Maya Forstater, som blev fyret fra sit job i fattigdomstænketanken, Center for Global Development, efter at have skrevet en række tweets, der satte spørgsmålstegn ved regeringens planer om at tillade folk at selvidentificere sig som et andet køn.

Efter Forstaters kommentarer startede en gruppe tilhængere et hashtag #IStandWithMaya, hvilket også Rowling delte.

I årene siden har Rowling delt en række kontroversielle opslag på sociale medier og skrevet adskillige essays om debatten, hvilket har ført til massive anklager om transfobi.

I det seneste afsnit af den aktuelle podcastserie, 'The Witch Trials of J.K. Rowling', der tager udgangspunkt i forfølgelsen af forfatteren som følge af hendes kontroversielle standpunkter, fortalte Rowling, at hun var klar over, at hun ville få en modreaktion fra Harry Potter-fans over hendes syn på køn og transrettigheder, før hun delte dem:

- Da jeg først blev interesseret i - og derefter dybt foruroliget over - hvad jeg så som en kulturel bevægelse, der var illiberal i sine metoder og tvivlsom i sine ideer, vidste jeg absolut, at hvis jeg talte ud, ville mange mennesker, der elsker mine bøger, blive dybt utilfredse med mig, fortalte Rowling til podcastens vært Megan Phelps-Roper.

- Jeg vidste, at det her kunne blive rigtig slemt, og det har været dårligt personligt, det har ikke været sjovt, og jeg har til tider været bange for min egen sikkerhed og i særdeleshed for min families sikkerhed.

 

LÆS OGSÅ: Harry Potter-sportsgren skifter navn efter kontroversielle udtalelser fra J.K. Rowling

Hun fortsætter:

- Tiden vil vise, om jeg har taget fejl. Jeg kan kun sige, at jeg har tænkt dybt og hårdt og længe over det, og jeg lover, jeg har lyttet til den anden side, og jeg tror absolut på, at der er noget farligt ved denne bevægelse, og at den skal udfordres.

Rowlings mange tweets er ifølge Rowling blevet mødt med "absolut raseri og uforståelse", hvor en enkelt Harry Potter-fan sagde til hende: "Sådan en skam, at du er blevet til den ondskab, du lærte så mange af os at stå imod".

Rowling hævder dog, at "tonsvis af Potter-fans var taknemmelige for, at jeg sagde, hvad jeg sagde".

På spørgsmålet om, hvad hun ville sige til folk, der hævder, at hun er blevet som skurkene i hendes bøger, sagde Rowling følgende:

-  Jeg vil sige, at nogle af jer ikke har forstået bøgerne. Dødsgardisterne mente: "Vi er blevet skabt til at leve i det skjulte, og nu er det vores tid, og enhver, der står i vejen for os, skal tilintetgøres. Hvis du er uenig med os, må du dø". De dæmoniserede og dehumaniserede dem, der ikke var som dem.

- Jeg kæmper imod, hvad jeg ser som en stærk, lusket, kvindefjendsk bevægelse, der har opnået stor plads på meget indflydelsesrige områder af samfundet.

Rowlings udtalelser de sidste 4 år har skabt en stor smædekampagne mod alle både film og spil, der siden er komme ud fra Harry Potter-universet, og det er nok usandsynligt, at hendes forklaringer i podcasten kommer til at vinde mange over på hendes side, som ikke allerede var der.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.