Nicolas Bro tog røven på seerne og læger: "De troede, at jeg var udviklingshæmmet"

Danskeren om gennembrudsrollen
Billede
(© Scandinavian Film Distribution)

Nicolas Bro har hovedrollen i det nye danske komedie-drama Kagefabrikken, hvor han spiller fabriksejeren Niels, der er på fallittens rand og på kanten af et sammenbrud - dog står en uventet redning klar, og det fører til en række sjove, vanvittige og bizarre optrin!

I anledning af den nye film har den 50-årige danske stjerne lagt vejen forbi vores podcast, Den varme biografstol, til en snak om karrieren, der altså tæller over 100 roller på film og tv.

I den forbindelse falder snakken bl.a. på Bros gennembrudsrolle i Rejseholdet, hvor han spillede den udviklingshæmmede morder Otto. En optræden, der gjorde skuespilleren danmarkskendt med et knipseslag:

- Det er aldrig rigtig overgået siden. Selvom jeg har prøvet nogle ret vilde ting, okay, der har måske været et par ting efter. Men de sendte afsnittet, og næste dag var jeg i Radioavisen kl. 12 med min egen rubik, der hed "Gennembrud", fortæller Bro om sin rolle i 'Rejseholdet'.

 

LÆS OGSÅ: Se traileren: Nicolas Bro er kage-konge på fallittens rand i ny dansk komedie

Én ting er Nicolas Bro særligt begejstret for her 20 år efter:

- Det var sindssygt. Det gode ved, at ingen kender én, var, at folk troede jo, at jeg virkelig var udviklingshæmmet, og jeg snakkede både med læger og sygeplejersker, som har arbejdet med de vanskeligt udviklingshæmmede, altså dem, som var på lukket institutioner [som min karakter i 'Rejseholdet', red.], og de troede sgu på det. De troede, at jeg var udviklingshæmmet.

- Det kan kun lade sig gøre én gang at tage røven på dem, desværre - og jeg tog åbenbart røven rimelig meget, siger en grinende Bro.

'Kagefabrikken' kan ses i biografen fra den 5. januar.

Lyt til hele interviewet herunder - eller i din foretrukne podcast-app - hvor danskeren fortæller om starten af karrieren, nogle af sine mest betydningsfulde roller, samarbejdet med Steven Spielberg og sin nye film: