For første gang i Danmark: Flere af verdens største film bliver endnu større!

70mm-festival i biografen
Den vilde bande / Warner Bros.
(© Den vilde bande / Warner Bros.)

Biograferne kan noget helt særligt, når det kommer til at levere en unik oplevelse. Om det er det store lærred, den altopslugende lyd eller 3D a la Avatar: The Way of Water, så kan biffen noget, som aldrig vil kunne efterlignes derhjemme.

Men skal man have det helt store billedformat, er det 70mm, man skal gå efter. Fra den 27. til 29. januar viser Gentofte Kino fem film, der er skabt til det brede format på deres helt egen Gentofte International Film Festival 70 (GIFF70).

Filmene er et udvalg af nyere titler og klassikere, hvoraf flere af disse vises i 70mm for første gang i Danmark, hvorfor man kan sige, at nogle af verdens største film bliver endnu større.

Sam Peckinpahs western 'Den vilde bande', Steven Spielbergs 'Ready Player One' og Jean-Jacques Annauds 'Bjørnen' vises for første gang. Annaud præsenterer endda sin egen film, ligesom han var i Danmark sidste år i forbindelse med biografpremieren på Notre-dame i flammer.

Programmet er som følger. Klik på en titel for at læse mere og bestille billetter.

Den vilde bande - fredag den 27. januar kl. 20.00

Tenet - lørdag den 28. januar kl. 12.30

Ready Player One - lørdag den 28. januar kl. 16.00

Bjørnen (præsenteret af Jean-Jacques Annaud) - lørdag den 28. januar kl. 20.00

Lawrence of Arabia - søndag den 29. januar kl. 14.30

Gentofte Kino beskriver selv, hvad der gør, at 70mm-film er noget helt særligt i forhold til almindelig 35mm-film, og hvorfor er det en bedre oplevelse at se en film i 70mm. Ét enkelt 70mm billede er ca. 3-4 gange større end et billede på en 35mm-film.

Det betyder, at billedet på lærredet bliver skarpere, og at kontrast og farvemætning bliver bedre. Tilskueren kan opleve en 70mm.film næsten, som om den er tredimensionel, fordi det store billede indeholder mere billedinformation og detaljer i forhold til 35mm.