Denne danske film gav Nicolas Bro en depression i to år

Den danske stjerne vandt en Bodil for rollen
Offscreen, Nicolas Bro
(© Offscreen / AlphaVille Pictures Copenhagen)

Nicolas Bro er lige nu biografaktuel i den danske komedie Kagefabrikken, og i den anledning har den 50-årige været forbi vores podcast til en snak om karrieren.

Her vendte vi blandt andet hans oplevelse med Steven Spielberg, da han indspillede War Horse i 2010. En fantastisk oplevelse, som dog blev farvet af, at Bro blev klippet næsten helt ud af filmen. Han fortalte os, at det medførte en depression, som han endnu ikke ved om, han er helt ovre.

Men det er faktisk ikke den eneste film, der har medført en depression hos den anerkendte danske stjerne. I vores podcast fortæller han nemlig, at han havde svært ved at slippe indspilningerne af den danske film Offscreen.

I filmen fra 2006 spiller Bro en fiktiv udgave af sig selv, der vil overbevise sin kone Lene om, at de er de rigtige for hinanden. Da han låner et kamera, bliver han besat af at optage og dokumentere sin egen færden, og langsomt begynder virkelighed og fantasi at flyde sammen for Nicolas, der kommer længere og længere ud.

 

LÆS OGSÅ: Nicolas Bro afslører: Dette fortryder jeg allermest i min karriere

'Offcreen' er indspillet over to år, og Bro optog nærmest hele filmen selv, da den netop fungerer som en håndholdt dokumentation af hans færden og vej ind i mørket, der tager en blodig og drabelig drejning.

Nicolas Bro blev belønnet med en Bodil-statuette for præstationen, men det var faktisk ikke filmens mørke indhold, der medført, at den danske skuespiller fik en depression. Han fortæller i podcasten:

- Det var en stor oplevelse. Jeg havde faktisk en depression på et par år bagefter grundet 'Offscreen', fordi jeg følte, at jeg toppede med den totalte frihed og lethed i at spille en rolle.

- Det var mig selv, der kørte kameraet - og jeg stak jo nogen gange også af, så måtte hele filmholdet med. Så der var så mange friheder i det. Jeg var så fræk. Så jeg havde et par år, hvor jeg tænkte, hvordan skal jeg nogensinde opnå den følelse igen?

Hør Nicolas Bro fortælle meget mere om 'Offscreen' og karrieren i vores podcast herunder - eller på din foretrukne podcast-app: