En tikkende bombe under DC's filmunivers: 'Wonder Woman 3'-aflysning er kun starten

Store forandringer er på vej
Billede
(© Man of Steel / Warner Bros.)

Der skal ske noget nyt på filmfronten hos Warner Bros. og DC Comics. I oktober hyrede selskabet en ny duo, som skal forme fremtidens enorme superhelte-udbud.

James Gunn og Peter Safran er makkerparret, som skal omdanne DC under det nye banner DCU. Mange har ventet i spænding på, hvad de to nye bagmænd har oppe i ærmerne.

 

SE OGSÅ: Der går 'Fast & Furious' i traileren til 'Shazam 2'

Nu kan The Hollywood Reporter fortælle, at de har aflyst Wonder Woman 3 - hvilket bare skulle være den første af mange ændringer, der er på vej.

Kilder fortæller nemlig til mediet, at instruktør Patty Jenkins for nyligt sendte et udkast til manuskriptet ind, som nu er blevet kasseret, da det ikke passer ind i DCs nye (endnu ikke udfoldede) planer.

En af årsagerne kan også være af økonomisk karakter, da hovedrolle Gal Gadot alene trækker 20 millioner dollars hjem, mens instruktør Patty Jenkins står til at få 12 millioner dollars for den tredje film.

Warner Bros. har endnu ikke kommenteret på situationen.

Spekulationerne går nu på, at DC vil gøre rent bord. Lukke hele det såkaldte DCEU / Snyderverse og udskifte samtlige skuespillere fra Snyders Justice League, der altså tæller Batman (Ben Affleck), Superman (Henry Cavill), Aquaman (Jason Momoa) og The Flash (Ezra Miller).

Det vil betyde, at det nyligt annoncerede comeback til Henry Cavill i rollen som Superman i en evt 'Man of Steel 2' droppes. Ligesom at en hurtig gæsteoptræden i ’Aquaman 2’ efter sigende klippes ud igen.

 

LÆS OGSÅ: Wow! Ny DC-film er ifølge testpublikum på niveau med 'The Dark Knight'

Spekulationerne er således, at Aquaman and the Lost Kingdom, der får premiere i december 2023, bliver den sidste film i DCEU.

Rygtet lyder sågar på, at Jason Momoa allerede er i spil til en ny DC-karakter i from af anti-helten Lobo.

Ligeledes skulle en ellers annonceret 'Black Adam 2' allerede været skrottet.

Det eneste, som Gunn og Safran ikke få lov til at røre, er Joker 2 og Matt Reves The Batman-univers, som lever videre i sin egen tidslinje med en kommende fortsættelse og The Penguin-serie.

Efter de mange spekulationer og rygter i The Hollywood Reporter og andre medier har Gunn nu reageret med en officiel udtalelse på Twitter, hvor han ikke kommenterer på nogle af de konkrete planer, men skriver:

- Noget af det er sandt, noget af det er halvsandt, noget af de er ikke sandt, og noget af det har vi endnu ikke besluttet, om det er sandt eller ej.

Men Gunn understreger, at det kommer til at gøre (lidt) ondt:

- Vi ved, at vi ikke kommer til at gøre hver eneste person glad hele vejen igennem.

 

LÆS OGSÅ: Tag quizzen: Hvor godt kender du Batman-filmene?

Han understreger, at han ikke kan afsløre mere på nuværende tidspunkt.

James Gunn har tidligere stået bag The Suicide Squad og serien Peacemaker, som begge er ret solidt plantet i DCEU.

Vi ved, at en sæson 2 af ’Peacemaker’ allerede er annonceret. Så en evt. nedlukning af DCEU vil også betyde et farvel til de karakterer.

Gunn og Safrans DCU vil for alvor starte op i 2024, og her vil deres strategi strække sig over både film, serier og spil.