Cookie- og Privatlivspolitik
Dansk instruktør mener, at tidens største gyserfilm er overvurderet: "Det er fandme ikke uhyggeligt"

Dansk instruktør mener, at tidens største gyserfilm er overvurderet: "Det er fandme ikke uhyggeligt"

Dansk gyserlegende giver ikke meget for nutidens horror

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)

Den tidligere komiker Jordan Peele overraskede mange, da han i 2017 lavede den uhyggeligt populære og anmelderroste gyserfilm Get Out. Det var Peeles første gang i instruktørsædet på en spillefilm, som han siden har fulgt op med de to andre gysersucceser Us og Nope - den sidstnævnte havde premiere i sommers.

Jordan Peeles korte, men imponerende filmografi har fået mange til at hylde ham som en af vor tids mest visionære instruktører i Hollywood. Tegneserieskaberen Adam Ellis skrev sågar følgende på Twitter:

- Jeg ved, at det her er en kontroversiel udmelding, men hvornår er det tid til, at vi kalder Jordan Peele for den bedste horrorinstruktør nogensinde?

 

LÆS OGSÅ: Dansk filmskaber har mødt Halloween-ikon: Er han verdens bedste gyserinstruktør?

Jordan Peele var dog selv meget hurtig til at skyde dette forslag ned, idet han som svar kom med sit eget bud:

- Læg venligst mobilen ned, hr. Undskyld. Jeg elsker din entusiasme, men jeg vil bare ikke tolerere nogen bagvaskelse af John Carpenter!

Gysermesteren John Carpenter er kendt for at stå bag klassikere som Halloween, The Thing og Escape From New York.

 

LÆS OGSÅ: Den søde godnatsang du fik sunget som barn bliver til skræmmende gyserfilm

Vi tog i sidste måned en snak med den danske gyserinstruktør og vaskeægte John Carpenter-connaisseur, Martin Schmidt (Sidste time og Mørkeleg), i vores podcast Spotlight.

I den forbindelse sagde Schmidt, at han var enig med Peele i, at han ikke burde være med i samtalen om de allerbedste gyserinstruktører. Han mener faktisk, at Peele er meget overvurderet:

- Jeg forstår godt, at Jordan Peele ikke har lyst til at få en sag på halsen fra John Carpenter, hvis han skulle udråbe sig selv som en god gyserinstruktør.

- For mine penge, synes jeg, at Jordan Peele er ekstremt overevalueret. Det er fandme ikke uhyggeligt.

Den danske instruktør understreger dog, at det måske bare ikke er lavet til ham, fordi han kan jo se, at mange yngre mennesker er vilde med filmene.

Lyt til hele podcasten her - eller find den i den foretrukne podcast-app:

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jen Headuser/1439276

Manden der har lavet noget af det mest wack underholdning, der nogensinde har ramt biograflærredet. Manden der lavede den gyserfilm (Sidste Time), som jeg og hele min 8. klasse var flade af grin over. Gyserfilmen instrueret/sammensat og fortalt på en så amatøragtig måde, at jeg kunne nå samme kvalitet, hvis jeg lånte et klasseværelse, et kamera, og jeg lod folk fra Ex on the Beach stå for skuespillet. Men fair nok.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.