Dansk filmskaber har mødt Halloween-ikon: Er han verdens bedste gyserinstruktør?

Vi dykker ned i gyserhistorien
Billede
(© The Village of the Damned, 1982 / Universal)

I anledning af Halloween har vi i vores nye podcast-format Spotlight kastet vores lyskegle mod verden (måske) bedste gyserinstruktør: John Carpenter.

John Carpenter er manden bag gyserklassikeren Halloween, der her 44 år efter er klar til at sende Michael Myers på pension i den biografaktuelle Halloween Ends – som Carpenter har komponeret musikken til, dog ikke instrueret.

Det er faktisk hele 12 år siden, at instruktøren stadig har stået bag kameraet på en spillefilm. Det var 'The Ward' i 2012. Bliver det mon punktummet for hans filmkarriere?

 

LÆS OGSÅ: Peter Myginds afskårne hoved gjorde livet surt for dansk gyserinstruktør

Vi diskuterer John Carpenters kendetegn, karrierens med op- og nedture, fremtiden og sidst, men ikke mindst, om han faktisk er den bedste gyserinstruktør nogensinde?

Det gør vi sammen med en vaskeægte John Carpenter-connaisseur. Den danske gyserinstruktør Martin Schmidt ('Sidste time' & 'Mørkeleg'), der ikke kun er fan og inspireret af den amerikanske filmskaber, men han har både mødt og skrevet en bog om ham.

Martin Schmidt deler bl.a. gode historier fra optagelserne til gyserfilmen 'Village of the Damned', som han overværede i 1994, herunder et heftigt skænderi mellem Carpenter og hovedrollen, den tidligere Superman Christopher Reeve.

God Halloween - Lyt med på alle podcast-tjenester nu eller direkte her:

 Du finder også podcasten på disse tjenester:

På Spotify
I Apple podcast
Hos Libsyn
På Podimo
Google podcasts
- Og i din podcast-app (Android og iPhone)

BLIV MEDLEM AF VORES FILMFORUM PÅ FACEBOOK HER.