Cookie- og Privatlivspolitik
Peter Myginds afskårne hoved gjorde livet surt for dansk gyserinstruktør

Peter Myginds afskårne hoved gjorde livet surt for dansk gyserinstruktør

Podcast-interview med filminstruktør Martin Schmidt

Stem op!
9
Stem ned!
0
(reset)

I denne sæsons sidste afsnit af vores podcast 'Den varme biografstol' har vi haft den danske instruktør og forfatter Martin Schmidt i studiet.

Han er manden bag de danske 90'er-gys Sidste time og 'Mørkeleg' samt senere Bag det stille ydre, mens han bl.a. også har instrueret afsnit af serier som 'Rejseholdet', 'Ørnen' og 'Livvagterne'.

Nu er han aktuel med fiktionsbogen 'Gå stille tal sagte', som han har opfundet sin egen genre til, nemlig en såkaldt filmkrimi.

Bogen udspiller sig også i den uhyggelige del af historiespektret, da man her kommer på besøg på Retsmedicinsk Institut en sen nattetime, hvor gruen lurer i skyggerne.

Lyt til podcasten med Martin Schmidt her:I podcasten bliver det til en snak om netop den nye bog, men også anekdoter om bl.a. de to gys fra 90'erne samt røverhistorier om sit møde med gyserlegenden John Carpenter, mens Martin Schmidt også indvier lytterne i historien om to afskårne hoveder, det fra 'Sidste time' og det fra Lars von Triers 'Riget':

- Da vi lavede 'Sidste time' i sin tid, så fik vi lavet en kopi af skuespilleren Karl Billes hoved, som ligger på en trappeafsats og falder ned i hænderne på en af skuespillerne, som så i bare befippelse kaster det videre til en anden skuespiller - og så ryger det hen på gulvet og ligger bare der og glor. Martin Schmidt uddyber:

- På samme tid blev 'Riget' jo lavet - og der havde Lars von Triers og Peter Aalbæks [seriens producent, red.] filmhold lavet en perfekt kopi af Peter Myginds hoved til 'Riget'.

Rædselsskrig i Martin Schmidts gyser 'Sidste time' fra 1995

- Jeg kan bare huske dengang i ugen op til, at 'Sidste time' skulle have dansk premiere, så kunne vi læse nogle pisseirriterende avisudklip om, at Peter Aalbæk og Lars von Trier havde beskyldt Sidste time-holdet for at have stjålet deres hoved fra 'Riget' og så genbrugt det i 'Sidste time', hvilket jo var løgn.

Martin Schmidt fortsætter sin bizarre anekdote i muntert tonefald:

- Jeg kan huske, jeg blev så skidesur på de der to idioter, Lars og Peter, fordi, "hva' fa'en bilder de sig ind?" Men det viser sig jo så, at selvfølgelig var det løgn. Det var bare for at lave noget presse og noget fis.

- Men det gjorde simpelthen, at vi i fem dage i træk i ugen op til, at vi havde dansk premiere på 'Sidste time', så havde vi bagsiden af Ekstra Bladet eller B.T., hvor den her hovedsag udviklede sig fra dag til dag.

- Så måtte vores makeup-mand jo på banen og vise nogle billeder om, hvordan han havde lavet sit, og Lars' hold måtte ligesom vise, at de havde lavet Peter Myginds hoved.

Peter Mygind og Søren Pilmark i 'Riget' (Foto: Bjarne B. Hermansen/DR)

Der kom dog også noget fornuftigt ud af hele hoved-stridigheden, fortæller Martin Schmidt:

- Det eneste fornuftige, der kom ud af det, det var, at på sidstedagen, at Peter Aalbæk og så vores producent, Regner [Grasten, red.], de stod og shakede hands på børneafdelingen på Riget, og så havde de besluttet sig for at give 10.000 kroner eller sådan noget til legetøj til børneafdelingen.

Men hvor er Karl Billes kopi-hoved mon så i dag? Jo, det er såmænd endt hos netop Lars von Trier og Peter Aalbæk ude på Zentrop, fortæller Martin Schmidt:

- Faktisk står kopien af det hoved, vi brugte, det står på kaffemaskinen ude hos Zentropa, så når man kommer ind i det der store hovedkontor der, så står Karl Bille faktisk og kigger.
 
Lyt til podcasten her:Du finder også podcast på disse tjenester:


På Spotify
I Apple podcast
Hos Libsyn
På Podimo
Google podcasts
- Og i din podcast-app (Android og iPhone)


BLIV MEDLEM AF VORES FILMFORUM PÅ FACEBOOK HER.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.