Cookie- og Privatlivspolitik
Stjerne boykotter stor prisuddeling: "Min mor opdragede ikke en hykler"

Stjerne boykotter stor prisuddeling: "Min mor opdragede ikke en hykler"

Brendan Fraser har en god grund

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)

Vi begynder så småt at bevæge os ind i Awards-sæson i filmverdenen, og i den forbindelse er 00'er-ikonet Brendan Fraser blevet udråbt som en af frontløberne, når det kommer til de største skuespilspriser.

Fraser bliver nemlig rost til skyerne i sin rolle i Darren Aronofskys nye drama, The Whale, hvor den 53-årige skuespiller spiller en voldsomt overvægtig mand, der prøver at redde forholdet til sin 17-årige datter. Se traileren til filmen her.

Selvom det forventes, at Fraser kommer til at skovle nomineringer til sig, er der en enkelt prisuddeling, som han ikke personligt kommer til at møde op til – den prestigefyldte Golden Globes-uddeling.

LÆS MERE: 00'er-stjerne vejer 230 kg og vil spise sig selv ihjel i hjerteskærende ny film

Denne beslutning kommer efter, at Fraser i 2018 offentligt fortalte, at den tidligere præsident bag Globes havde befamlet ham til en frokost i Beverly Hills i 2003. Denne hændelse skulle angiveligt også have været en faktor i, at Fraser tog en lang pause fra Hollywood.

I 2018 kaldte Berk historien fra Fraser for "totalt opspind", men erkendte, at han havde skrevet en undskyldning til skuespilleren over hændelsen.

Berk forblev medlem af Hollywood Foreign Press Association (HFPA), der står bag Golden Globes, indtil han blev udelukket sidste år, efter at han kaldte Black Lives Matter for "en racistisk hadbevægelse".

Fraser har fortalt om sin beslutning og sin historie med HFPA til GQ:

- Jeg vidste, at jeg bestemt ikke havde nogen fremtid i det system. Jeg har mere historie med Hollywood Foreign Press Association, end jeg har respekt for Hollywood Foreign Press Association.

LÆS MERE: Bond-instruktørs nye Oscar-film rammer alle os filmelskere lige i hjertekulen

Sidste års Golden Globes blev holdt privat, efter at organisationen blev kastet ud i en skandale over etiske indiskretioner, da det bl.a. blev afsløret, at gruppen ikke inkluderede nogen sorte stemmeberettigede medlemmer. Mange stjerner, publicister og filmstudier meldte dengang ud, at de boykottede prisuddelingen.

Brendan Fraser tilslutter sig hermed det boykot i år - selv hvis han skulle blive nomineret:

- Jeg vil ikke deltage. Og min mor opdragede ikke en hykler. Du kan kalde mig mange ting, men ikke det.

'The Whale' kan ses i de danske biografer fra d. 2. marts 2023.

  • The Whale (2023)

    Filmen 'The Whale' handler en ensom skolelærer, der forsøger at genoptage kontrakten til sin teenagedatter. 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.