Cookie- og Privatlivspolitik
Mysteriet omkring Bruce Lees død er måske løst - og årsagen er overraskende

Mysteriet omkring Bruce Lees død er måske løst - og årsagen er overraskende

Stjernen gik bort i en alder af 32 år

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)

Kampsportsikonet Bruce Lee døde den 20. juli i 1973 under indspilningerne af Enter the Dragon i en alder af kun 32 år. I første omgang fastslog lægerne, at dødsfaldet skyldes "hjernehævelse". Men i eftertiden er der sået tvivl om dette.

Her næsten 50 år efter er den klare årsag til legendens død stadig ikke afklaret. Det har bl.a. medført, at fans har konspireret om bl.a. en mafia-henrettelse. Mens bogen 'Bruce Lee: A Life' fra 2018 teoretiserede, at stjernen døde af hedeslag.

Nu har et nyt lægeskrift måske endelig fundet svaret på mysteriet. En gruppe spanske forskere har nemlig delt deres opsigtsvækkende resultater i 'Clinidal Kidney Journal'. Det skriver bl.a. Varierty.

 

LÆS OGSÅ: Quentin Tarantino om Bruce Lee-kritik: "I kan sutte en p**"

De skriver således, at Bruce Lees død skyldes hans "nyres manglende evne til at udskille overskydende vand".

Forskerne anslår, at Lee havde mange risikotegn på at lide af det, som hedder "hyponatriæmi" - hvilket er en unormalt lav mængde natrium-koncentration i blodet - hvilket bl.a. kan medføre "hjernehævelse".

De påpeger, at årsagerne kan være mange, fx "kronisk væskeindtag", marijuana - der øger tørsten - blev fundet i hans mave og andre dokumenterede faktorer, som kan have påvirket hans nyres funktion, såsom receptpligtig medicin, alkohol og skader på organet. Man ved, at Lee fx indtog medicin mod smerter og angst, ligesom han eftersigende skulle have eftersprugt kokain.

 

LÆS OGSÅ: Bruce Lee-klassiker skal genindspilles

Tidskriftet påpeger, at hvis man indtager store mængder vand, som kroppen ikke er i stand til at komme af med (fx igennem urin), kan selv unge, sunde mennesker dø indenfor relativt kort tid.

Med andre ord går deres hypotese på, at Bruce Lee døde af at drikke for meget vand.

Vi skal selvfølgelig understrege, at vi ikke er læger eller på anden måde eksperter indenfor området og derfor blot har videregivet resultaterne fra Clinidal Kidney Journal, hvor du kan læse hele rapporten.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.