Cookie- og Privatlivspolitik
Ny dansk film stormer afsted: Vinder hovedpriser verden over

Ny dansk film stormer afsted: Vinder hovedpriser verden over

Filmen vinder priser I USA, Letland, Ungarn og Spanien

Stem op!
24
Stem ned!
0
(reset)

Det går rigtig godt for dansk film ude i verden – fra forrige års Oscar-vinder Druk til sidste års 3 x Oscar-nominerede animationsfilm Flugt. Herudover kan andre danske titler som Du som er i himlen, den biografaktuelle Holy Spider, The Territory og mange flere nævnes.

Dansk film er på alles læber, og en ny prisdarling er nu fundet i Hlynur Pálmasons Vanskabte land, som vandt intet mindre end fem priser på fire forskellige festivaler i weekenden.

I første omgang vandt filmen hovedkonkurrencen på Chicago International Film Festival, hvor den også vandt Bedste fotografering (Maria von Hausswolff).

 

LÆS OGSÅ: Dansker revolutionerer seriemorder-genren med et lille greb i ny film

Ydemere nuppede den lørdag aften ligeledes en hovedpris ved Riga Internationale Filmfestival i Letland, mens den på filmfestivaler i Spanien (Internacional de Cine de Gálder) og Ungarn (ART/Film Festival) vandt for hhv. Bedste skuespiller (Ingvar Sigurðsson) og Bedste scenografi (Frosti Friðriksson).

'Vandskabte land' har tidligere vundet priser ved London Filmfestival og San Sebastian International Filmfestival. Ligesom at den også er den danske kandidat til Nordisk Råds Filmpris 2022, der uddeles snart.

Filmen udspiller sig i slutningen af det 19. århundrede, da en ung dansk præst, Lucas, udsendes til en fjerntliggende del af Island, som på det her tidspunkt er dansk.

Her skal han bygge en kirke og fotografere den lokale befolkning. Det bliver en brutal og hård rejse i den ubarmhjertige islandske natur, der udfordrer både hans virkelighed, mission og moral.

Ikke mindst, da han kommer frem til en dansk købsmandsfamilie med to døtre, hvor han skal bo. Nu bliver hans tro og ærbarhed sat på en alvorlig prøve.

'Vanskabte land' er instrueret og skrevet af Hlynur Pálmason, der tidligere har stået bag de anmelderroste værker Vinterbrødre og En hvid, hvid dag.

I hovedrollen som præsten Lucas ses Elliot Crosset Hove overfor bl.a. Jacob Lohmann, Ingvar Sigurðsson, Vic Carmen Sonne og Waage Sandø.

Ved Chicago Film Festival nuppede en anden kommende dansk film, Den store stilhed, også en pris til den debuterende instruktør Katrine Brocks.

'Vanskabte land' får premiere den 1. december.

Se traileren herunder:

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.