Nikolaj Coster-Waldau vender tilbage i 'Nattevagten 2': Premieredatoen afsløret

Ny titel offentggjort samt både nye og gamle stjerner på rollelisten
Nattevagten / foto: Rolf Konow
(© Nattevagten / foto: Rolf Konow)

Vi har i de seneste år fulgt udviklingen af en fortsættelse til Nattevagten fra 1994.

Fra Ole Bornedals retssag for at vinde rettighederne til tilføjelsen af den nye hovedrolle, som instruktøren afslørede overfor os sidste år.

Nu har filmen startet optagelser - og Nordisk Film kan desuden afsløre den nye titel, rollelisten, premieredato og en teaserplakat (se den nederst).

'Nattevagten 2' har tidligere gået under titlen 'Nattevagtens datter', men den endelige titel bliver Nattevagten - dæmoner går i arv.

Nikolaj Coster-Waldau vender tilbage i sin gennembrudsrolle som nattevagten Martin sammen med Kim Bodnia (hans første danske rolle i 9 år), der spillede kammeraten Jens og Ulf Pilgaard som psykopaten Wörmer.

 

LÆS OGSÅ: Kan du genkende ham? Dansk skuespiller vender efter 24 år tilbage som kultdyrket vampyr

Mens hverken Sofie Gråbøl - der spillede Martins kæreste Kalinka - eller Lotte Andersen, der var Jens' kæreste Lotte vender tilbage. Rollen som Lotte ser dog ud til at være overtaget af Vibeke Hastrup.

Fanny Bornedal spiller hovedrollen som Emma, datteren af Martin og Kalinka.

På den stjernespækkede rolleliste finder man også Paprika Steen, Sonja Richter, Alex Høgh Andersen og Christopher Læssø.

I 'Nattevagten - dæmoner går i arv' er den tragiske hændelse på Retsmedicinsk Institut for knapt 30 år siden aldrig blevet glemt.

Datteren Emma har taget et job som nattevagt selvsamme sted, der drev hendes mor Kalinka til selvmord - og som hendes far Martin lever med alvorlige mén efter.

Emma opsøger den psykopatiske seriemorder kommissær Wörmer for at få nogle svar. Men det uautoriserede møde i hans isolationscelle vækker kommissæren op fra sin koma, hvilket sætter en kæde af skæbnesvangre begivenheder i gang. Et blodigt hævntogt venter!

 

LÆS OGSÅ: Ny gyserfilm går viralt: Mystiske skikkelser dukker op og skræmmer publikum 

'Nattevagten - dæmoner går i arv' er skrevet og instrueres af Ole Bornedal. I pressemeddelsen udtaler filmskaberen:

- 'Nattevagten' blev en langt større succes end både jeg selv og alle andre havde forventet. Både hjemme og internationalt. Sikkert fordi den på mange måder var en ret personlig historie, som mange i virkeligheden kunne relatere til: Nedenunder suspense, gys og rædsel var det også en generationshistorie om at vokse op, blive moden og kaste ungdommeligt anarki af sig!

- Først derefter kunne de to drenge, Jens og Martin, blive voksne. Nu er tiden moden til at vende tilbage til de to - og de nye generationer, der omgiver dem. 'Nattevagten - dæmoner går i arv' handler om arv. Om tavsheden i familier. Om de traumer, skår og sår, som får lov til at leve gennem generationer.

- Derudover er det spændende at vende tilbage til den fortættede genre som gyseren er. Kysse dæmonerne - hive dem frem i lyset et lille øjeblik. Se dem i øjnene og tænke: "Godt det kun er på film". 

’Nattevagten - dæmoner går i arv’ har biografpremiere den 25. december 2023.