Mads Mikkelsen: "En stor Marvel-scene koster det samme som én hel dansk film"

Stjernen om sine Blockbuster-film
Billede
(© Disney)

Den danske stjerne Mads Mikkelsen har netop modtaget en ærespris ved Sarajevo Film Festival i Bosnien og Hercegovina.

I den anledning svarede skuespilleren på diverse spørgsmål fra presse og tilskuere. I den diskussion kom danskeren bl.a. ind på sin optræden i Marvel, som han sammenlignede med dansk film:

- Omfaget af de film er sindssygt, og det er meget interessant at arbejde inde i den verden. Jeg vil sige, at én enkelt stor scene (set-piece, red.) fra en Marvel-film har det samme budget som én hel dansk film, så der er ingen grænser, vel?

 

LÆS OGSÅ: Fans vil have Mads Mikkelsen til at spille ikonisk skurk i 'The Batman 2'

Danskeren spillede skurken Kaecilius i Doctor Strange og har i de senere år medvirket i en lang række franchise film, der udover Marvel tæller bl.a. James Bond og Star Wars.

- Jeg voksede op med at se de film, og selvfølgelig var det fantastisk at være en del af det. Kun at lave blockbusters er måske ikke helt nok for mig, så heldigvis for mig, kan jeg vende frem og tilbage, forklarer danskeren og fortsætter:

- Med det sagt, at spille foran en green screen, kæmpe mod en kæmpe skorpion, som ikke er der, det er rigtigt skuespil. At sidde i et køkken og have en dialog med én er mere reagerende. Du skal normalt bruge din fantasi, når du arbejder med green screen - der er meget skuespil i det.

Mads Mikkelsen er til næste sommer aktuel i 'Indiana Jones 5'.