Kontroversielle James Franco får hovedrolle i ny film... instrueret af "legendarisk" dansker

"Jeg er kæmpe fan af hans arbejde"
Rise of the Planet of the Apes / 20th Century Fox
(© Rise of the Planet of the Apes / 20th Century Fox)

Hollywood-skuespilleren James Franco vil gøre filmcomeback, og nu har han fundet det rette projekt. Og det bliver ingen ringere end den danske Oscar-vidner Bille August, der skal instruere. Det skriver The Hollywood Reporter.

Filmen hedder 'Me, You' og bygger på en roman af Erri De Luca med titlen 'Tu, Mia'. Udover Franco får Tom Hollander (Natportieren) og Daisy Jacob roller i filmen.

James Franco har været på den sorte liste i Hollywood, siden han blev anklaget for seksuelle krænkelser af flere kvinder tilbage i 2018, hvor #MeToo-bevægelsen var på sit højeste.

 

LÆS OGSÅ: Komedie-duo er færdig: Seth Rogen vil ikke længere arbejde med James Franco

Derudover blev han sagsøgt af elever fra sin ny lukkede skuespilskole, Studio 4, for at have presset dem til mere og mere eksplicitte sexscener. I 2021 betalte Franco 2,2 mio. dollars for at lægge søgsmålet i graven.

Nu får Franco således en af hovedrollerne i danske Bille Augusts coming of age-drama, der handler om en 16-årig dreng, der sejler rundt i Napolis havområder sammen med den hærdede fisker Nicola (Franco). Sidstnævntes historier om sin tjeneste under Anden Verdenskrig og om sine oplevelser på verdenshavene.

LÆS OGSÅ: 'Lykke-Per'-duo genforenes i ny dansk storfilm

Bille August ratter efter en succesfuld periode i dansk film med historiske dramaer som Lykke-Per og Pagten nu igen blikket mod udlandet. Og det er ifølge Franco en stor ære at arbejde med Pelle erobreren-instruktøren.

- Jeg er glad for at komme med på dette fænomenale projekt og arbejde sammen med den legendariske Bille August, udtaler James Franco til THR.

- Jeg er kæmpe fan af hans arbejde, og 'Me, You' har et fantastisk manuskript.

Udover filmen af August, er Franco aktuel i tre andre kommende projekter med titlerne 'Mace', 'Kill the Czar' og 'The Long Home', som han selv instruerer.

Me, You afventer dansk premieredato, men forventes engang i løbet af 2023.