Sammenlignes med 'Seven': Ny Batman-film er (måske) den bedste om superhelten til dato

De amerikanske anmeldere hylder 'The Batman'
The Batman / Robert Pattinson
(© Warner Bros.)

Premieren på den længeventede The Batman er nu endelig ved at være her, og ifølge de amerikanske anmeldere har publikum meget at glæde sig til.

Den nyeste film om superhelten med Robert Pattinson i hovedrolleren roses nemlig flere steder, og action-thrilleren sammenlignes endda med seriemorder-mesterværket Seven.

I 'The Batman' har den kappeklædte hævner i to år fungeret som Gothams beskytter, der lever i skyggerne, og som langsomt rydder op i byens kriminalitet og den beskidte underverden.

Læs også: Skuespilleren bag skurken i 'The Batman' blev bange for sig selv

Da højtstående personer imidlertid bliver slået ihjel, står Flagermusen overfor sin hidtil største sag. En seriemorder efterlader ham nemlig kringlede gåder på gerningsstederne, der viser sig at være en del af en større plan end måske først antaget.

Læs et udpluk af de amerikanske mediers anmeldelser af 'The Batman' herunder:

Slashfilm

- Har vi virkelig brug for endnu en Batman-film? Efter at have set Matt Reeves' fantastiske 'The Batman' er svaret et rungende ja.

- [...] Reeves og co. har udformet en vidtstrakt, stremningsfuld, drømmende storfilm; et mix af action-adventure, mysterie, gys, noir og selv lidt romantik for en god ordens skyld. Der var flere øjeblikke, hvor jeg blev nødt til at stoppe og spørger mig selv, "wow, er det her den bedste Batman-film?" Det kunne den godt være.

Indiewire

- Med Matt Reeves' 'The Batman' - en vidtstrakt, 176-minutters latex-sag, der ofte virker til at have mere til fælles med seriemorder-sagaer som 'Seven' og 'Zodiac', end den har meget noget i Snyderverset eller i MCU - er fremtiden ankommet med hæsblæsende styrke på godt og på ondt. Mest på godt.

The Playlist

- 'The Batman' er ultimativt et eksempel på, hvordan en stjerne kan løfte en hel film, fordi Pattinson er den essentielle Batman. Han og den beskedne Jeffrey Wright fungerer godt sammen ..."

Collider

- [Matt] Reeves har lavet den bedste Batman-film siden 'The Dark Knight' med en medrivende og rig verden, der genopliver karakterer, som vi allerede har set på lærredet om og om igen.

The Wrap

- Hvad der er endnu mere imponerende, end hvad Reeves har gjort - hvilket, selv ved filmens mest overfladiske, i bund og grund (og meget effektivt) er, at genindspille 'Seven' med Robert Pattinson som den overarbejdede William Somerset overfor Jeffrey Wrights mere og mere disillusionerede David Mills - er, at han overfører Fincher-filmens utænkelige grusomheder til et maskeret hævn-eventyr med et mere meningsfuldt formål end blot at gøre tegneseriefigurer "seriøse" for en hurtig skilling.

'The Batman' kan ses i biografen fra den 3. marts.