Cookie- og Privatlivspolitik
Ny dansk film er den bedste, som Robert Pattinson har set i flere årtier

Ny dansk film er den bedste, som Robert Pattinson har set i flere årtier

Dansk instruktør fortæller om sit møde med Hollywood-stjernen

Stem op!
16
Stem ned!
0
(reset)

I sidste uge kunne vi skrive, at Hollywood-stjernen Robert Pattinson havde kastet sin kærlighed på den nye danske og biografaktuelle gyser Speak No Evil.

Det afslørede instruktør Christian Tafdrup i vores podcast, hvor han også fortalte, at der var planlagt et møde mellem den danske filmskaber og The Batman himself.

Mødet har nu fundet sted, og vi har igen talt med Tafdrup, der fortæller om samtalen, hvad Robert Pattinson sagde om ’Speak No Evil’, og hvilke ideer som danskeren pitchede til stjernen.

- Jeg havde en rigtig god snak med Robert, starter Tafdrup.

- Jeg sad jo der på min datters børneværelse og havde fået et Zoom-link. Og jeg var ikke helt sikker på, om det nu også var den rigtige Robert Pattinson, indtil han loggede på.

- Jeg var en lille smule nervøs, fordi jeg sad blandt bamser og stearinlys i det danske aftenmørke, og tænkte på, om det mon var sådan en skuespiller, der loggede på fra bagsædet af en limousine eller sad med udsigt til Hollywood Hills eller sådan noget.

Den bedste film i årtier

Tafdrup havde dog ingen grund til nervøsitet:

- Det var bare en helt stille og rolig, ydmyg fyr i hvid t-shirt i en helt almindelig lejlighed, der loggede på og sagde "Hey man". Det var meget afslappet, og vi talte i en time, fortæller instruktøren.

- Vi talte om København, om at han altid gerne har villet bo her og elskede byen, og så talte vi selvfølgelig rigtig meget om filmen, som han sagde var den bedste film, som han havde set i årtier.

- Og det sagde ikke så lidt, fordi han normalt var kritisk og zappede hurtigt videre til noget andet. Men den var blevet i ham. Og han synes, at den var fuldstændig mesterlig. Så det var jo en god start for mig, kan man sige.

Christian Tafdrup fortæller, at stjernen især fremhævede et par elementer fra ’Speak No Evil’:

- Han synes, at skuespillerne spillede fuldstændig fantastisk. Det fremhævede han meget. Og så synes han bare, at filmen var spændende fra første billede til sidste billede. Han sad på kanten af sofaen og kunne ikke kigge væk. 

Robert Pattinson som blind papegøje?

Den danske filmskaber betoner, at han i samtalen fik et klart indtryk af, at Robert Pattinson gerne ville finde projekter, som var mere udfordrende, eksperimenterende og lidt anderledes. Det personlige frem for mainstream.

Derfor var det også en original filmidé fra Christian Tafdrup, som Pattinson var interesseret i at høre om. Danskeren understreger, at han generelt har mærket et større kreativt frirum blandt de amerikanske produktionsselskaber og filmfolk, som han har talt med, end forventet - hvilket har tændt ideen om at lave en amerikansk film hos ham.

Tafdrup afslører også, at han faktisk pitchede en herlig, skør idé til The Batman-stjernen:

- Jeg testede ham lidt, fordi jeg har en idé om, at det kunne være sjovt, at hvis man skulle lave en Hollywood-film så samle otte skuespillere og bede dem om at spille dyr.

- Jeg har sådan en idé om nogle mennesker, der gerne vil leve som dyr, og ikke med makeup eller kostumer, men ligesom går mere og mere ind i de forskellige dyr og optræder som dyr.

- Og så spurgte jeg, om han måske ville spille en blind papegøje eller en myre, der havde sex med en giraf. Så grinte ham, og så kunne jeg godt mærke, at vi var på bølgelængde.

- Vi har også aftalt at mødes i L.A. i næste måned og spise middag. Og det jo ikke nødvendigvis fordi, at det skal være dét projekt. Men nogle af dem, som jeg pitchede mine ideer til, har reageret ved at sige: "Men vi har også en biopic om Kylie Minogue, er det noget for dig?".

- Så kan jeg godt mærke, at vi er for forskellige. Men når jeg så sidder med en fyr, som umiddelbart tænder på noget, der er lidt fjollet og alternativt, så kan jeg godt mærke, at man kan begynde at snakke videre. Og det kunne jeg godt mærke med ham. Vi havde en rigtig god kemi, synes jeg.

Hollywood taler om 'Speak No Evil'

En ny aftale mellem Christian Tafdrup og Robert Pattinson er altså allerede i kalenderen, og i den ombæring kunne danskeren fortælle, hvordan hans film virkelig er begyndt at sprede sig som ringe i vandet i USA:

- Jeg skulle leje en Airbnb i Hollywood, fordi jeg skal derover om en måned, og så det menneske - alle laver jo film i Hollywood - er åbenbart producer, og kender åbenbart også godt filmen. Og sagde "Du må godt leje mit hus" - det er vildt dyrt, men har du i øvrigt et link til din film. Det er virkelig skægt, fortæller den storgrinende instruktør.

- Det er mit indtryk, at den går som varmt brød derovre.

Christian Tafdrup forklarer også, at Robert Pattinsons agent er ellevild med ’Speak No Evil’. Hun har endda sendt den til andre kendte skuespillere som fx Kristen Stewart og Julianne Moore, som efter sigende også godt kunne lide den. Dem har danskeren dog ikke hørt personligt fra – endnu.

’Speak No Evil’ kan ses i biografen nu.

Lyt også til vores podcast-interview med Christian Tafdrup, der fortæller omkring skabelsen af 'Speak No Evil', reaktioner i udlandet og danske gyserfilm:

Du finder også podcasten på disse tjenester:

På Spotify
I Apple podcast
Hos Libsyn
På Podimo
Google podcasts
- Og i din podcast-app (Android og iPhone)


BLIV MEDLEM AF VORES FILMFORUM PÅ FACEBOOK HER.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.