Hollywood-stjerne er psykopat i genindspilning af dansk gyser-sensation

Se traileren til den amerikanske 'Speak No Evil'
Speak No Evil
(© UIP)

Den danske gyser-sensation Speak No Evil er på vej i en amerikansk udgave.

Det er Blumhouse Productions, der især har specaliseret sig i gyserfilm (fx 'Sinister', 'The Purge' og 'Insidious'), og Hollywood-studiet Universal, som står bag genindspilningen.

Den første trailer er netop landet, og den ser i den grad ud til at følge sit danske oplægs fodspor. Se den nederst i artiklen.

 

'Speak No Evil' følger et par og deres datter, som tager på en idyllisk weekend hos et andet par og deres dreng efter at have mødt dem på en ferie.

Men der går ikke længe før, at det hyggelige udgangspunkt tager en ubehagelig drejning.

Hollywood-stjernen James McAvoy får virkelig lov til at folde sig ud som psykopat i traileren. Den skotske skuespiller er heller ikke ukendt i gysergenren, hvor han både har medvirket i Split og It: Del 2. Mange vil selvfølgelig også kende ham som Professor Charles Xavier i X-Men-filmene.

På rollelisten finder vi også Mackenzie Davis ('Blade Runner 2049', 'Terminator: Dark Fate') og Scoot McNairy som det intetanende par.

James Watkins har både skrevet og instrueret den nye udgave af den danske gyser. Den britiske filmskaber har ligeledes tidligere erfaring i genren med filmene Eden Lake og The Woman in Black.

Danske Christian Tafdrup, som stod bag den første film med sin bror Mads Tafdrup, har fungeret som executive producer. 

'Speak No Evil' får dansk biografpremiere den 12. september.

Du kan lytte til vores podcast med Christan Tafdrup, hvor han taler om tilblivelsen af filmen og om den originale samt alternative slutninger på den danske film. Lyt med herunder, eller der hvor du hører dine podcasts (søg på "kino.dk podcast"):