Hella Joof hyrer et stærkt hold af danske stjerner til sin filmatisering af populær roman

Se de første billeder
Billede
(© Martin Dam Kristensen / Nordisk Film ©)

Hele Danmarks Hella Joof er tilbage i instruktørstolen med sin filmatisering af bestselleren 'Meter i Sekundet'.

Den populære bog er skrevet af Stine Pilgaard, og har solgt over 150.000 eksemplarer og har ligeledes modtaget den prestigefyldte pris De Gyldne Laurbær.

Meter i sekundet filmes on-location i Velling lige udenfor Ringkøbing i Vestjylland, og handler om Marie, der bliver nødt til at flytte til Vestjyllands Højskole, da hendes livs kærlighed Rasmus får et job på efterskolen.

Rasmus falder hurtigt til på højskolen, men for Marie bliver mødet med den lille by Velling lidt af et kulturchok. Som tiden går, får hun dog opbygget en relation til byen og dens borgere igennem sin brevkasse.

LÆS OGSÅ: Ny dansk film er den bedste, som Robert Pattinson har set i flere årtier

I hovedrollen som Marie ses stjerneskuddet Sofie Torp, der er kendt fra bl.a. Ser du månen, Daniel og Marco Effekten, og som hendes kæreste Rasmus ses Thomas Hwan, som brød igennem i serien 'Bedrag'. Hwan var senest aktuel i Robert- og Bodilvinderen Hvor kragerne vender.

Rollelisten byder også på Lotte Andersen, Bodil Jørgensen, Bjarne Henriksen, Maria RossingJohanne Louise Schmidt og Anders Agger i rollen som sig selv.

Også Christian Tafdrup, som er biografaktuelle med den meget omtalte gyser 'Speak no Evil', er med i filmen, denne gang dog foran kameraet.

'Meter i sekundet' får premiere i starten af 2023.

Foto: Martin Dam Kristensen / Nordisk Film ©