Undervejs i årevis: Optagelserne til 'Indiana Jones 5' er endelig færdige

Eventyrfilmen med Harrison Ford og Mads Mikkelsen
Billede
(© Everett Collection)

Produceren Frank Marshall har skrevet på Twitter, at optagelserne til den femte Indiana Jones-film er færdige. Endelig, fristes man til at sige.

George Lucas havde flere idéer til filmen, efter Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull landede i 2008, men da Lucasfilm blev købt af Walt Disney i 2012, blev Indy lagt på is.

Steven Spielberg var dog klar til at videreføre sit eventyr, men meddelte i 2020, at han ikke ville instruere en ny film i serien. Således blev James Mangold hyret.

Optagelserne begyndte i juni sidste år, men har oplevet adskillige pauser, ikke mindst pga. COVID-19-pandemien og en skuldeskade til Harrison Ford - den nu 79-årige stjerne og titelkarakterindehaver.

LÆS OGSÅ: Mads Mikkelsen viser god form på nyt træningsfoto fra Indiana Jones 5

Premieredatoen blev i oktober skubbet næsten et år, og nu skal vi vente til 2023 med igen at opleve Ford som den pisk-svingende, fedora-klædte arkæolog Dr. Henry ”Indiana” Jones. Han står bl.a. over for Mads Mikkelsen. Se de første billeder af danskeren her.

Vi kan forvente en Bond-agtig rejse rundt i verden, idet optagelserne har fundet sted i både England, Skotland, Italien og Marokko.

Plottet er holdt hemmeligt, ligesom titlen heller ikke er afsløret. Vi ved dog, at rollelisten bl.a. består af Phoebe Waller-Bridge, Boyd Holbrook og Antonio Banderas.

Indiana Jones 5 får premiere den 29. juni 2023.