Events i marts: Oscar-show, store koncerter og dokumentarfilmfestival

Biografernes særforestillinger
Billede
(© BTS PTD ON STAGE - SEOUL: LIVE VIEWING / Trafalgar Releasing)

Foråret er kommet, men det kan stadig være en kold og våd fornøjelse. Så hvad er bedre end at forsvinde ind i biografernes mørke og sætte sig til rette i en blød stol med popcorn og sodavand?

LÆS OGSÅ: Alle biografernes premierefilm i marts

Og er man mere til de helt særlige events, som bl.a. byder på instruktørbesøg, særvisninger og filmfestivaler, er det her listen, du har brug for.

Du finder herunder biografernes events i marts:

Brød, bog & bio i Næstved: Du som er i himlen

Man mødes i loungen kl. 16.00 til en kop kaffe eller te og taler lidt om bogen bag filmen 'Du som er i himlen'. Herefter vises filmen, og efter filmen fortæller hovedrolleindehaveren Ofelia Hofmann Lindahl lidt om optagelserne.

Vises den 4. marts i NFB Næstved

Klassiske børnefilm: Mor Muh og Krage

Tag de mindste med i biografen til historien om, hvordan Mor Muh & Krage blev venner. Mor Muh er en temmelig usædvanlig ko. Hun vil ikke nøjes med bare at stå og tygge drøv. Næh, hun vil dykke, danse ballet og lave alt muligt andet som virker sjovt. Da hun møder Krage, er lykken total. Det hele bliver jo meget sjovere, når man er to. Men der er en hage. Krage vil ikke være ven med en ko, især ikke når det er en underlig ko.

Vises den 5. marts i Gentofte Kino

Operakino: Tyrken i Italien

Tyrken i Italien / Il turco in Italia er en opera buffa i to akter af Gioacchino Rossini. Man har aldrig været i tvivl om, at Rossini må have moret sig kosteligt, da han lavede operaen (i et lyntempo og med genbrug) - og både de medvirkende og instruktører gennem tiderne har muntret sig i forbindelse med arbejdet med Tyrken i Italien.

Vises den 6. marts i Gentofte Kino 

Bergmans ø / Angel Films

Franske film Mandage

København og Aarhus står igen i trikolorens tegn, når der hver mandag vises film fra Frankrig. I marts kan man således se 'Bergmans ø' (en forpremiere), 'Playground', 'A Radiant Girl' og 'Jane by Charlotte'.

Visningerne finder sted den 7. marts, den 14. marts, den 21. marts og den 28. marts i Grand Teatret og Øst for Paradis

Forpremiere på Speak no Evil

Den danske gyser 'Speak No Evil' har allerede sat sit aftryk i udlandet, hvor den fik store roser på Sundance Film Festival. Nu rammer den snart Danmark, men allerede inden den almindelige premiere kan du se filmen til en række forpremierevisninger. Instruktøren Christian Tafdrup deltager i en Q&A ved forestillingen i NFB Dagmar.

Visningerne finder sted den 8. marts i NFB Dagmar og den 11. marts i CinemaxX København og Aarhus

BTS PTD ON STAGE - SEOUL: LIVE VIEWING

Det koreanske popfænomen BTS er på en ny verdensturné - og den 12. marts kan bandet opleves ved en livestream i CinemaxX’ biografer. Det er den helt store BTS-begivenhed, der giver en unik mulighed for, at popsensationen kan danse sammen med deres fans (såkaldte ARMY) alle steder i verden samtidig.

Det sker den 12. marts i CinemaxX København, Odense og Aarhus

X-Files-aften: Særvisning af afsnit + LIVE podcast

Valby kino og den danske X-Files podcast Sammensværgelsen inviterer til en spooky-aften i X-Files-tegn!

Først vises monster-afsnittet 'Detour' fra sæson 5, hvor Mulder og Scully blandes ind i et mystisk sag, da folk forsvinder i en skov - og nogle usynlige væsner ser ud til at være på spil.

Derefter indspilles en LIVE podcast, hvor afsnittet diskuteres af de to værter, kino.dks Daniel Hartvig Nielsen og Bjarke Johansen i selskab med gæst Mathilde Norholt.

Aftenen byder på 90'er uhygge, sjove optrin og videohilsner!

Vises den 12. marts i Valby Kino

Halløj i Operaen inkl. intro af Paul Malmkjær og med marcipanbrød fra Anthon Berg

Marx Brothers' klassiske slapstick-komedie fra 1935. Groucho, Chico og Harpo tager i 'Halløj i operaen' gas på det bedre borgerskab med en farce, hvor Groucho endnu en gang lader sine uforskammetheder gå ud over Margaret Dumont, som spiller den stenrige mrs. Claypool. Da Groucho erfarer, at der er urimeligt mange penge i opera, udnytter han et ungt elskende pars ufrivillige adskillelse til egen fordel.

Vises den 13. marts i Gentofte Kino

Mord i Mørket 

Mord i mørket
 - en hyldest til Dan Turèll

Gentofte Kino inviterer til særvisning af filmatiseringen af Dan Turèlls første kriminalroman 'Mord i mørket'. Inden filmen vil Niels Frid-Nielsen fortælle om sine oplevelser og venskab med Dan Turèll, bl.a. om tilblivelsen af den nu legendariske bog, 'Vangede billeder'.

Det sker den 16. marts i Gentofte Kino 

Doctor Zivago

Storfilmen fra 1965, der fik fem Oscars, kan ses eller genses på det store lærred. Filmen med Omar Sharif og Julie Christie introduceres af Gentofte Kinos biografdirektør Sune Lind Thomsen.

Vises den 20. marts i Gentofte Kino

CPH:DOX 2022

Den årlige dokumentarfilmfestival vender tilbage med et stort program, bl.a. med et særligt science-fokus bestående af 15 film. Festivalen åbnes af den danske 'Into the Ice', som vises den 21. marts.

Derudover byder festivalen, der er en af verdens største af sin slags, på musikalske oplevelser og events af forskellige slags.

Festivalen løber fra den 23. marts til den 3. april.

Oscar-show med diverse filmvisninger

Rigtig mange biografer viser natten mellem søndag den 27. og mandag den 28. marts verdens største filmbegivenhed, Oscar-showet. Hver biograf har valgt sin egen film til at varme op til showet, bl.a. kan du se Belfast i Nordisk Film Biografer.

Foregår natten mellem den 27. og den 28. marts i NFB Aalborg Kennedy, Imperial, Aarhus C, Odense
 

L.A.R.S.T. H.U.G / Nordisk Film Biografer

Lars H.U.G. koncertfilm

I 2016 spillede den danske musiklegende Lars H.U.G. sin sidste store koncert i VEGA i København. Koncerten er blevet til en film, som kan ses i Nordisk Film Biografer. Den 27. marts deltager Lars H.U.G. selv i arrangementet ved urpremieren i Imperial, ligesom han besøger Aarhus den 30. marts.

Visningerne finder sted den 27. marts i Imperial, den 29. og 30. marts i NFB Kolding, Aalborg Kennedy, Aarhus C, Herning, Hillerød, Næstved, Odense, Randers, Lyngby, Nykøbing Falster, Frederikssund, Køge, Viborg Fotorama, Esbjerg Broen

Bag om Badehotellet: Et talkshow ud over det sædvanlige

'Bag om Badehotellet' er et talkshow, hvor man som publikum ikke bare får lov til at komme med bag kulisserne på Danmarks største tv-succes, men også får en unik mulighed for at møde menneskerne bag personerne i serien. Vi får lov til at komme helt tæt på skuespillerne Amalie Dollerup og Anne Louise Hassing, der gladeligt deler ud af røverhistorier fra vandkanten gennem nu ni sæsoner.

Det sker den 28. marts i Gentofte Kino

Rocky IV: Rocky vs. Drago Director’s Cut (uden undertekster) med Stallone Q&A samt intro af Hakkedrengene

Sylvester Stallone har klippet om i sin klassiske boksefilm 'Rocky IV', hvor der således er blevet møbleret godt rundt på scenerne, så der er blevet mindre med bl.a. Gitte Nielsen, men til gengæld hele 38 minutters nye scener og tidligere usete optagelser. Spilletiden er samlet gået fra 91 minutter til 93 minutter.

Vises den 31. marts i CinemaxX København og Aarhus