Cookie- og Privatlivspolitik
Ny surrealistisk WTF-film vil både gribe dit hjerte og ryste din sjæl

Ny surrealistisk WTF-film vil både gribe dit hjerte og ryste din sjæl

Se 'Lamb' i biografen nu (sponsoreret)

Stem op!
21
Stem ned!
0
(reset)

Islands magiske natur møder det surrealistiske i dramaet Lamb, der netop nu er aktuel i biografen.

Køb billetter til 'Lamb' her:

Det stemningsfulde drama handler om parret María og Ingvar, der driver et lille landbrug med får på en afsidesliggende gård på Island.

Det barnløse par får sig en dag en utrolig overraskelse i stalden. Men den glædelige situation er ikke så lige til - og de islandske fjelde viser sig at gemme på hemmeligheder, der overgår fantasien.

'Lamb' fik verdenspremiere på sidste års Cannes Filmfestival under 'Un Certain Regard', der er kendt for at være kategorien, hvor man fejrer nye stemmer og filmiske eksperimenter.

Filmen har efterfølgende været nomineret og vundet priser på andre prestigefyldte filmfestivaler, mens instruktør Valdimar Jóhannsson også opnåede en nominering i kategorien European Discovery ved European Film Awards.

Naturen fra sin mest foruroligende side

I filmens hovedrolle ses den svenske skuespiller Noomi Rapace, der især er kendt for sin portrættering af Lisbeth Salander i Millenium-trilogien: Mænd der hader kvinder, Pigen der legede med ilden og Luftkastellet der blev sprængt.

Rapace spiller i 'Lamb' en kvinde i kamp mod naturen, der i stigende grad viser sig fra sin mest foruroligende side. 

Instruktøren har selv beskrevet historien som værende realistisk i sin natur, men med et surrealistisk element, der forbliver lige så realistisk som resten af fortællingens elementer.

'Lamb' ender derfor som en film, der i sin kerne er en gribende fortælling om grænseløs moderkærlighed, men som på samme tid fungerer i et spændingsfyldt og foruroligende univers.

Del af ny arthorror-bølge

'Lamb' er den seneste tilføjelse i en ny bølge af mørke dramaer, der fungerer indenfor det mytologiske og det magisk realistiske.

Filmene indenfor denne bølge tæller bl.a. også film som Ari Asters Midsommar og Robert Eggers’ The Lighthouse, der begge også har opnået stor anerkendelse blandt både anmeldere og publikum.

Folkeeventyr bliver fortolket på ny i disse genrefilm, hvor gamle historier og mytologier bliver genfortalt på nye, kreative måder.

På samme vis tager 'Lamb' udgangspunkt i islandske sagn - og i filmatiseringens mystik får publikum mulighed for bedre at forstå den verden og natur, vi bor i.

'Lamb' kan ses i biografen nu.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Christian

Den bliver spændende at se. Jeg håber den er så wtf-agtig som I siger. :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Charlotte

Smuk, særlig givende og grum film, fantastiske unge skuespillere, smukke billeder

6 dage siden
Julius

Men er det ikke kun Walken, der er officielt bekræftet som Shaddam IV?

1 uge siden
Heskey

Synes måske I lige glemmer at nævne hun har en pæn stor rolle i tv-serie versionen af John le CarrèsThe Little Drummer Girl :)

1 uge siden
Grete

Jeg har set denne film det var en super oplevelse.

2 uger siden
Christoffer

de sidste par minutter foregår i 2012, korrekt, men hele filmen med undtagelse af de par minutter er under anden verdenskrig

2 uger siden